Placki z bakłażana
zagłosuj teraz
Często szukasz sposobów na zachęcenie całej rodziny do jedzenia warzyw? Wypróbuj te bakłażany w tempurze! To bardzo prosty przepis, a do jego przygotowania nie potrzeba zbyt wielu składników - wystarczą te, które masz w szafkach i lodówce! Ciesz się tymi bakłażanami w tempurze jako aperitifem, przystawką lub daniem głównym z mieszanką sałat. Tak czy inaczej, łatwo je przygotować w domu, dzięki naszym objaśnieniom krok po kroku w formie pisemnej, zdjęć i wideo ;-)
Składniki
6
Do smażenia :
Szacowany koszt: 1.2Euros€ (0.2€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania1 h
Gotowania4 min
- Przygotować ciasto: wymieszać mąkę, chili, mleko, sól, pieprz i świeże drożdże. Odstawić na 1 godzinę w temperaturze pokojowej; ciasto powinno podwoić swoją objętość.
- Bakłażana obrać i pokroić w plastry. Obtoczyć plastry w mące i zanurzyć w mieszance.
- Smażyć bakłażany we wrzącym oleju przez około 2 minuty z każdej strony, a następnie położyć na chłonnym papierze.
- Teraz jest gotowe! Przykryć miodem!
Obserwacje
Drożdże: nie mogą mieć kontaktu z solą, w przeciwnym razie będą nieaktywne.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!