Sajgonki z krewetkami i kurczakiem
zagłosuj teraz
Świeże i łatwe w przygotowaniu sajgonki smakują jeszcze lepiej niż w Azji! Wypełnione kurczakiem i krewetkami, pokochasz je na lunch jako przystawkę lub jako danie główne z mieszanką sałat. Na aperitif pamiętaj, aby pokroić je na plasterki, aby każdy mógł je ugryźć, z pałeczkami lub bez ;-) Skorzystaj z naszego przepisu i filmu, aby odtworzyć naszą łatwą technikę składania sajgonek! I nie wahaj się podzielić z nami swoimi ulubionymi kombinacjami smakowymi w komentarzach ;-)
Składniki
4
Szacowany koszt: 5.92Euros€ (1.48€/porcja)
Materiały
- 1 obieraczka
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Czas oczekiwania30 min
Gotowania15 min
Gotuj makaron ryżowy we wrzącej wodzie przez 4 minuty, a następnie odcedź i pozostaw do ostygnięcia.
Pokrój kurczaka i gotuj we wrzącej wodzie przez 15 minut. Odcedź, pozostaw do ostygnięcia i pokrusz.
Umyj i obierz marchewkę, a następnie zetrzyj ją w paski za pomocą obieraczki do warzyw. Pokrój liście sałaty. Przekrój krewetki wzdłuż na pół.
Namocz wafle ryżowe w letniej wodzie przez około 10 sekund.
Na dolną część wafla wyłóż krewetki, następnie kurczaka, makaron ryżowy i paski marchewki, a następnie przykryj sałatą.
Złóż dolną część wafla nad nadzieniem, a następnie oba boki i zwinąć sajgonkę.
Zanurz sajgonki w sosie nuoc-mâm.
Obserwacje
Spring rollsy powinny być zjedzone szybko (najlepiej tego samego dnia). Przed schłodzeniem można zawinąć je w folię spożywczą.
Jeśli chcesz, możesz dodać kiełki fasoli.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!