Sałatka z arbuza, fety, awokado i ogórka: wyjątkowo świeża!
Oto przepis, który z pewnością znajdzie się w pierwszej trójce! Jest tak pyszny, że sama księżna Cambridge, Kate Middleton, uczyniła go jednym ze swoich ulubionych przepisów! Jest również niezwykle bogaty w wodę, dzięki czemu można się nawodnić podczas jedzenia. Pozostawiamy Ci doprawienie go miętą i delektowanie się :-)
Składniki
Przygotowanie
- Arbuza, fetę, ogórka i awokado pokroić w kostkę.
- Wymieszaj je razem w misce, a następnie dodaj posiekaną miętę.
- Dodaj oliwę z oliwek, ocet balsamiczny i sok z limonki.
Dobrze wymieszaj i gotowe! Smacznego!
Obserwacje
Jakiego winegretu powinienem użyć do tego przepisu? Możesz również przygotować nieco ostrzejszy winegret. W tym celu wymieszaj 2 łyżki oliwy z oliwek z 1 łyżeczką musztardy Dijon, solą, pieprzem i sokiem z 1/2 limonki.
Czy mogę zastąpić arbuza? Można go zastąpić melonem lub pomidorami z serca wołowego.
Czy mogę wybrać inny ser? Zamiast sera feta pyszna będzie mozzarella.
Jak przechowywać tę sałatkę? Umieścić w szczelnym pojemniku i przechowywać w chłodnym miejscu.
Jak długo mogę przechowywać tę sałatkę? Sałatkę można przechowywać w lodówce przez 2-3 dni.