Sałatka z wermiszelem, krewetkami, awokado, jajkiem i kolendrą

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
2 porcji
łatwe
19 min

Lekka i świeża sałatka o azjatyckim smaku to strzał w dziesiątkę. W menu znajdują się wermiszel ryżowy, awokado i krewetki, a wszystko to doprawione sosem sojowym i nuoc-mâm. Posyp sezamem i gotowe ;-) Smacznego!


Składniki

2

Do dressingu :

Szacowany koszt: 8.69 (4.35€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania4 min
  • Sałatka z wermiszelem, krewetkami, awokado, jajkiem i kolendrą - Przygotowanie krok 1Gotować dwa jajka na twardo w garnku z gorącą wodą przez 10 minut.
    Umieść gniazda wermiszelu ryżowego w misce i zalej gorącą wodą. Przykryć pokrywką i pozostawić do napęcznienia na 4-5 minut.
  • Sałatka z wermiszelem, krewetkami, awokado, jajkiem i kolendrą - Przygotowanie krok 2W międzyczasie pokrój awokado na kawałki.
    Krewetki obrać ze skorupek i również pokroić na kawałki.
    Po ugotowaniu jajek usuń skorupki i rozgnieć je widelcem.
  • Sałatka z wermiszelem, krewetkami, awokado, jajkiem i kolendrą - Przygotowanie krok 3W misce wymieszać kawałki awokado, krewetki i jajka na twardo. Dodać posiekaną kolendrę, nasiona sezamu i składniki dressingu. Dobrze wymieszać. Doprawić sos do smaku.
  • Sałatka z wermiszelem, krewetkami, awokado, jajkiem i kolendrą - Przygotowanie krok 4Dodaj tę mieszankę do odsączonego makaronu ryżowego. Dobrze wymieszać i schłodzić, aż będzie gotowe do podania.
    Smacznego!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+