Sałatka z wermiszelem, krewetkami, awokado, jajkiem i kolendrą

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
2 porcji
łatwe
19 min

Lekka i świeża sałatka o azjatyckim smaku to strzał w dziesiątkę. W menu znajdują się wermiszel ryżowy, awokado i krewetki, a wszystko to doprawione sosem sojowym i nuoc-mâm. Posyp sezamem i gotowe ;-) Smacznego!

Składniki

2

Do dressingu :

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania4 min
  • Sałatka z wermiszelem, krewetkami, awokado, jajkiem i kolendrą - Przygotowanie krok 1Gotować dwa jajka na twardo w garnku z gorącą wodą przez 10 minut.
    Umieść gniazda wermiszelu ryżowego w misce i zalej gorącą wodą. Przykryj pokrywką i pozostaw do napęcznienia na 4-5 minut.
  • Sałatka z wermiszelem, krewetkami, awokado, jajkiem i kolendrą - Przygotowanie krok 2W międzyczasie pokrój awokado na kawałki.
    Obierz krewetki ze skorupek i również pokrój na kawałki.
    Po ugotowaniu jajek usuń skorupki i rozgnieć je widelcem.
  • Sałatka z wermiszelem, krewetkami, awokado, jajkiem i kolendrą - Przygotowanie krok 3W misce wymieszaj kawałki awokado, krewetki i jajka na twardo. Dodaj posiekaną kolendrę, nasiona sezamu i składniki dressingu. Dobrze wymieszaj. Dopraw sos do smaku.
  • Sałatka z wermiszelem, krewetkami, awokado, jajkiem i kolendrą - Przygotowanie krok 4Dodaj tę mieszankę do odsączonego makaronu ryżowego. Dobrze wymieszaj i schłódź, aż będzie gotowe do podania.
    Smacznego!
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: