Sałatka z wermiszelem, krewetkami, awokado, jajkiem i kolendrą
zagłosuj teraz
Lekka i świeża sałatka o azjatyckim smaku to strzał w dziesiątkę. W menu znajdują się wermiszel ryżowy, awokado i krewetki, a wszystko to doprawione sosem sojowym i nuoc-mâm. Posyp sezamem i gotowe ;-) Smacznego!
Składniki
2
Do dressingu :
Szacowany koszt: 8.69Euros€ (4.35€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania4 min
- Gotować dwa jajka na twardo w garnku z gorącą wodą przez 10 minut.
Umieść gniazda wermiszelu ryżowego w misce i zalej gorącą wodą. Przykryć pokrywką i pozostawić do napęcznienia na 4-5 minut. - W międzyczasie pokrój awokado na kawałki.
Krewetki obrać ze skorupek i również pokroić na kawałki.
Po ugotowaniu jajek usuń skorupki i rozgnieć je widelcem. - W misce wymieszać kawałki awokado, krewetki i jajka na twardo. Dodać posiekaną kolendrę, nasiona sezamu i składniki dressingu. Dobrze wymieszać. Doprawić sos do smaku.
- Dodaj tę mieszankę do odsączonego makaronu ryżowego. Dobrze wymieszać i schłodzić, aż będzie gotowe do podania.
Smacznego!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!