Zimna zupa arbuzowo-pomidorowa

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
2 porcji
łatwe
10 min

Zimna zupa na początek posiłku w upalne dni, którą każdy uwielbia! Jest łatwa i szybka w przygotowaniu, a przepisy są w zasięgu każdego. Dziś proponujemy połączenie pomidorów i arbuza z odrobiną oliwy z oliwek! Podana gościom jako aperitif lub przystawka, ta zimna zupa z pewnością ich zachwyci. Arbuz dodaje nieodpartej słodyczy, więc daj się skusić :-)

Składniki

2

Do podania :

Materiały

  • Blender

Przygotowanie

  • Zimna zupa arbuzowo-pomidorowa - Przygotowanie krok 1Grubo posiekaj arbuza i umieść kawałki w blenderze. Dodaj umyte pomidorki koktajlowe oraz łyżkę oliwy z oliwek i zmiksuj.
  • Zimna zupa arbuzowo-pomidorowa - Przygotowanie krok 2Wlej zupę do miski, posiekaj miętę i skrop oliwą z oliwek.
  • Zimna zupa arbuzowo-pomidorowa - Przygotowanie krok 3Gotowe!

Obserwacje

Porada na upały: przelej zupę do indywidualnych foremek do lodów, dodaj posiekane listki mięty i umieść foremki w zamrażarce, aby uzyskać pyszne sorbety ekspresowe!

Sprzęt do gotowania

mikser
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: