Zimna zupa arbuzowo-pomidorowa
zagłosuj teraz
Każdy uwielbia zimną zupę na początek posiłku w upalny dzień! Jest szybka i łatwa w przygotowaniu, a przepisy są w zasięgu każdego. Dziś dajemy ci szansę na połączenie pomidorów i arbuza z odrobiną oliwy z oliwek! Podana gościom jako aperitif lub przystawka, ta zimna zupa z pewnością ich przekona. Arbuz dodaje nieodparcie słodkiego akcentu, więc spróbuj :-)
Składniki
2
Do podania :
Szacowany koszt: 2.74Euros€ (1.37€/porcja)
Materiały
- Blender
Przygotowanie
- Grubo posiekaj arbuza i umieść kawałki w blenderze. Dodać umyte pomidorki koktajlowe i łyżkę oliwy z oliwek i zmiksować.
- Wlać zupę do miski, posiekać miętę i skropić oliwą z oliwek.
- Wszystko gotowe!
Obserwacje
Porada na upały: przelej zupę do indywidualnych foremek do lodów, dodaj posiekane listki mięty i umieść foremki w zamrażarce, aby uzyskać pyszne sorbety ekspresowe!
Sprzęt do gotowania
mikser
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!