Zimna zupa arbuzowo-pomidorowa

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
2 porcji
łatwe
10 min

Każdy uwielbia zimną zupę na początek posiłku w upalny dzień! Jest szybka i łatwa w przygotowaniu, a przepisy są w zasięgu każdego. Dziś dajemy ci szansę na połączenie pomidorów i arbuza z odrobiną oliwy z oliwek! Podana gościom jako aperitif lub przystawka, ta zimna zupa z pewnością ich przekona. Arbuz dodaje nieodparcie słodkiego akcentu, więc spróbuj :-)


Składniki

2

Do podania :

Szacowany koszt: 2.74 (1.37€/porcja)

Materiały

  • Blender

Przygotowanie


  • Zimna zupa arbuzowo-pomidorowa - Przygotowanie krok 1Grubo posiekaj arbuza i umieść kawałki w blenderze. Dodać umyte pomidorki koktajlowe i łyżkę oliwy z oliwek i zmiksować.
  • Zimna zupa arbuzowo-pomidorowa - Przygotowanie krok 2Wlać zupę do miski, posiekać miętę i skropić oliwą z oliwek.
  • Zimna zupa arbuzowo-pomidorowa - Przygotowanie krok 3Wszystko gotowe!

Obserwacje

Porada na upały: przelej zupę do indywidualnych foremek do lodów, dodaj posiekane listki mięty i umieść foremki w zamrażarce, aby uzyskać pyszne sorbety ekspresowe!



Sprzęt do gotowania

mikser

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+