Zupa z dyni piżmowej i soczewicy koralowej

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
5 porcji
łatwe
45 min

W menu tego wieczoru jest super pocieszająca, pikantna zupa, która zabierze Cię w podróż, gdy będziesz pod kołdrą. Bogata w białko roślinne dzięki soczewicy koralowej, ta kompletna zupa pozwoli Ci również zaprezentować jedną z dyń sezonu: butternut :-) To od Ciebie zależy, jak ją przygotujesz, dzięki naszym instrukcjom krok po kroku poniżej ↓


Składniki

5
Szacowany koszt: 5.75 (1.15€/porcja)

Materiały

  • 1 blender ręczny

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania35 min

  • Zupa z dyni piżmowej i soczewicy koralowej - Przygotowanie krok 1Obierz i pokrój piżmian w dużą kostkę. Umieść kawałki piżmianu, soczewicę, przyprawy, mleko kokosowe i wodę w garnku.
  • Zupa z dyni piżmowej i soczewicy koralowej - Przygotowanie krok 2Przykryj i gotuj przez 35 minut, mieszając od czasu do czasu. Butternut powinien się rozpuścić.
  • Zupa z dyni piżmowej i soczewicy koralowej - Przygotowanie krok 3Zmiksuj zupę i dodaj wodę (jeśli wolisz bardziej płynną).
  • Zupa z dyni piżmowej i soczewicy koralowej - Przygotowanie krok 4Podawać i posypać posiekaną świeżą kolendrą! Gotowe!

Obserwacje

Butternut można zastąpić dynią, dynią, marchewką lub słodkim ziemniakiem! Nie wahaj się zmieniać smaków :-)



Sprzęt do gotowania

mikser

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+