Zupa z dyni piżmowej i soczewicy koralowej
zagłosuj teraz
W menu tego wieczoru jest super pocieszająca, pikantna zupa, która zabierze Cię w podróż, gdy będziesz pod kołdrą. Bogata w białko roślinne dzięki soczewicy koralowej, ta kompletna zupa pozwoli Ci również zaprezentować jedną z dyń sezonu: butternut :-) To od Ciebie zależy, jak ją przygotujesz, dzięki naszym instrukcjom krok po kroku poniżej ↓
Składniki
5
Szacowany koszt: 5.75Euros€ (1.15€/porcja)
Materiały
- 1 blender ręczny
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania35 min
- Obierz i pokrój piżmian w dużą kostkę. Umieść kawałki piżmianu, soczewicę, przyprawy, mleko kokosowe i wodę w garnku.
- Przykryj i gotuj przez 35 minut, mieszając od czasu do czasu. Butternut powinien się rozpuścić.
- Zmiksuj zupę i dodaj wodę (jeśli wolisz bardziej płynną).
- Podawać i posypać posiekaną świeżą kolendrą! Gotowe!
Obserwacje
Butternut można zastąpić dynią, dynią, marchewką lub słodkim ziemniakiem! Nie wahaj się zmieniać smaków :-)
Sprzęt do gotowania
mikser
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!