Choinki z ciasta francuskiego z pesto na świąteczny aperitif
zagłosuj teraz
Okres świąteczny to przede wszystkim przepisy dla smakoszy i oryginalne prezentacje! Czy jest lepszy sposób na zaprezentowanie świątecznego sezonu niż w kształcie choinki?
Składniki
8
Szacowany koszt: 1.48Euros€ (0.19€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania15 min
- Połowę ciasta francuskiego posmaruj pesto, a drugą połowę pesto rosso.
- Wytnij paski o szerokości około 1 cm.
- Złóż każdy pasek, aby utworzyć "jodłę", jak pokazano na filmie.
- Nakłuć wykałaczką lub podobnym narzędziem.
- Piec przez 15 minut w temperaturze 180°C.
- A teraz twoje choinki z płatków są gotowe!
Obserwacje
Pesto: jeśli nie jesteś wielkim fanem pesto, czy to klasycznego, czy rosso, możesz zdecydować się na inne pasty, takie jak sos pomidorowy, musztarda itp. Nie wahaj się powiedzieć nam w komentarzach, jakie smaki wypróbowałeś -)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!