Łatwe gougères serowe

zagłosuj teraz
Przekąska
15 porcji
łatwe
45 min

Chrupiąca powłoka skrywająca rozpływające się wnętrze o dobrym serowym smaku :-)


Składniki

15

Materiały

  • Torebka na ciasto

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania25 min

  • Łatwe gougères serowe - Przygotowanie krok 1Rozpuść masło w wodzie, dodaj szczyptę soli i doprowadź do wrzenia.
  • Łatwe gougères serowe - Przygotowanie krok 2Dodaj mąkę na raz i szybko wymieszaj, pozostając na ogniu. Mieszać, aż ciasto będzie odstawać od ścianek naczynia. Zdjąć z ognia.
  • Łatwe gougères serowe - Przygotowanie krok 3Dodawaj jajka pojedynczo, za każdym razem energicznie mieszając. Pierwsze jajko jest najważniejsze, ponieważ nada ciastu elastyczność.
  • Łatwe gougères serowe - Przygotowanie krok 4Na koniec dodaj starty ser do mieszanki i wymieszaj.
  • Łatwe gougères serowe - Przygotowanie krok 5Umieść małe kulki ciasta na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez 25 minut w temperaturze 180°C. Pod koniec pieczenia wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i odczekać około dziesięciu minut przed wyjęciem gougères, aby się nie przewróciły.
  • Łatwe gougères serowe - Przygotowanie krok 6Teraz serowe gougères są gotowe!

Obserwacje

Ser: Ser Comté można zastąpić mozzarellą, serem Emmental, Cantal lub innym wybranym serem.

Kształt: mogą być duże lub małe.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+