Łatwe gougères serowe

zagłosuj teraz
Przekąska
15 porcji
łatwe
45 min

Chrupiąca powłoka skrywająca rozpływające się wnętrze o doskonałym serowym smaku :-)

Składniki

15

Materiały

  • Torebka cukiernicza

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania25 min
  • Łatwe gougères serowe - Przygotowanie krok 1Rozpuść masło w wodzie, dodaj szczyptę soli i doprowadź do wrzenia.
  • Łatwe gougères serowe - Przygotowanie krok 2Dodaj mąkę na raz i szybko wymieszaj, pozostając na ogniu. Mieszaj, aż ciasto będzie odstawać od ścianek naczynia. Zdjąć z ognia.
  • Łatwe gougères serowe - Przygotowanie krok 3Dodawaj jajka pojedynczo, za każdym razem energicznie mieszając. Pierwsze jajko jest najważniejsze, ponieważ nadaje ciastu elastyczność.
  • Łatwe gougères serowe - Przygotowanie krok 4Na koniec dodaj starty ser do mieszanki i wymieszaj.
  • Łatwe gougères serowe - Przygotowanie krok 5Umieść małe kulki ciasta na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez 25 minut w temperaturze 180°C. Pod koniec pieczenia wyłącz piekarnik, uchyl drzwiczki i odczekaj około dziesięciu minut przed wyjęciem gougères, aby się nie przewróciły.
  • Łatwe gougères serowe - Przygotowanie krok 6I gotowe, twoje serowe gougères są już gotowe!

Obserwacje

Ser:<\/b> Ser Comté można zastąpić mozzarellą, serem Emmental, Cantal lub innym wybranym serem.

Kształt:<\/b> Można je formować w różne rozmiary według własnych upodobań.

Sprzęt do gotowania

piekarnik
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: