Łatwy kawior z bakłażana

zagłosuj teraz
Przekąska
4 porcji
łatwe
45 min

Dodaj odrobinę świeżości do swojego aperitifu dzięki temu łatwemu w przygotowaniu kawiorowi z bakłażana! Twoi goście pokochają go z tostami lub paluszkami warzywnymi. Pasta, która jest mile widzianą odmianą od klasycznych przemysłowych herbatników i chipsów ;-) Wszystko, co musisz zrobić, to postępować zgodnie ze szczegółowymi krokami poniżej ↓ ↓


Składniki

4
Szacowany koszt: 1.42 (0.36€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania40 min

  • Łatwy kawior z bakłażana - Przygotowanie krok 1Przekrój bakłażana wzdłuż na pół. Naciąć miąższ i skropić oliwą z oliwek.
  • Łatwy kawior z bakłażana - Przygotowanie krok 2Doprawić solą i pieprzem. Posypać rozmarynem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 210°C na 40 minut.
  • Łatwy kawior z bakłażana - Przygotowanie krok 3Wyjąć łyżką stołową ugotowany miąższ bakłażana. Zmiksować z sokiem z cytryny, czosnkiem i oliwą z oliwek. Schłodzić w lodówce.
  • Łatwy kawior z bakłażana - Przygotowanie krok 4A teraz kawior z bakłażana jest gotowy!

Obserwacje

Przechowywać kawior z bakłażana w szczelnym pojemniku w chłodnym miejscu.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+