Łatwy kawior z bakłażana
zagłosuj teraz
Dodaj odrobinę świeżości do swojego aperitifu dzięki temu łatwemu w przygotowaniu kawiorowi z bakłażana! Twoi goście pokochają go z tostami lub paluszkami warzywnymi. Pasta, która jest mile widzianą odmianą od klasycznych przemysłowych herbatników i chipsów ;-) Wszystko, co musisz zrobić, to postępować zgodnie ze szczegółowymi krokami poniżej ↓ ↓
Składniki
4
Szacowany koszt: 1.42Euros€ (0.36€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania40 min
- Przekrój bakłażana wzdłuż na pół. Naciąć miąższ i skropić oliwą z oliwek.
- Doprawić solą i pieprzem. Posypać rozmarynem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 210°C na 40 minut.
- Wyjąć łyżką stołową ugotowany miąższ bakłażana. Zmiksować z sokiem z cytryny, czosnkiem i oliwą z oliwek. Schłodzić w lodówce.
- A teraz kawior z bakłażana jest gotowy!
Obserwacje
Przechowywać kawior z bakłażana w szczelnym pojemniku w chłodnym miejscu.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!