Faszerowane pieczarki na aperitif

zagłosuj teraz
Przekąska
6 porcji
łatwe
35 min

Masz w lodówce pieczarki i świeży ser? Teraz masz szansę zrobić faszerowane pieczarki ;-)

Składniki

6

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania15 min
  • Faszerowane pieczarki na aperitif - Przygotowanie krok 1Usuń nóżki z grzybów.
  • Faszerowane pieczarki na aperitif - Przygotowanie krok 2Użyj łyżeczki, aby wypełnić je serem czosnkowo-ziołowym.
  • Faszerowane pieczarki na aperitif - Przygotowanie krok 3Posypać solą, pieprzem, czosnkiem w proszku i bułką tartą.
  • Faszerowane pieczarki na aperitif - Przygotowanie krok 4Piec przez 15 minut w temperaturze 180°C.
  • Faszerowane pieczarki na aperitif - Przygotowanie krok 5I gotowe, twoje faszerowane pieczarki na aperitif są gotowe!

Obserwacje

Grzyby: podczas gotowania wydzielają dużo wody. Po zakończeniu gotowania zdejmij je z patelni i umieść na chłonnym papierze.

Wersja na zimno: jeśli nie masz ochoty przechodzić przez etap pieczenia w piekarniku, możesz cieszyć się tym przepisem na zimno. Wystarczy zatrzymać się na kroku 3 i usunąć bułkę tartą z listy składników ;-)

Sprzęt do gotowania

piekarnik
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: