Pieczarki faszerowane na aperitif
zagłosuj teraz
Masz w lodówce pieczarki i fromage frais? Teraz masz szansę zrobić faszerowane pieczarki ;-)
Składniki
6
Szacowany koszt: 4.05Euros€ (0.68€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania15 min
- Usuń łodygi z grzybów.
- Użyj łyżeczki, aby wypełnić je czosnkiem i serem ziołowym.
- Posypać solą, pieprzem, czosnkiem w proszku i bułką tartą.
- Piec przez 15 minut w temperaturze 180°C.
- A teraz grzyby na aperitif są gotowe!
Obserwacje
Grzyby: podczas gotowania wydzielają dużo wody. Po zakończeniu gotowania zdejmij je z patelni i umieść na chłonnym papierze.
Wersja na zimno: jeśli nie masz ochoty przechodzić przez etap pieczenia w piekarniku, możesz cieszyć się tym przepisem na zimno. Wystarczy zatrzymać się na kroku 3 i usunąć bułkę tartą z listy składników ;-)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!