Faszerowane pieczarki na aperitif
zagłosuj teraz
Masz w lodówce pieczarki i świeży ser? Teraz masz szansę zrobić faszerowane pieczarki ;-)
Składniki
6
Szacowany koszt: 4.05Euros€ (0.68€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania15 min
Usuń nóżki z grzybów.
Użyj łyżeczki, aby wypełnić je serem czosnkowo-ziołowym.
Posypać solą, pieprzem, czosnkiem w proszku i bułką tartą.
Piec przez 15 minut w temperaturze 180°C.
I gotowe, twoje faszerowane pieczarki na aperitif są gotowe!
Obserwacje
Grzyby: podczas gotowania wydzielają dużo wody. Po zakończeniu gotowania zdejmij je z patelni i umieść na chłonnym papierze.
Wersja na zimno: jeśli nie masz ochoty przechodzić przez etap pieczenia w piekarniku, możesz cieszyć się tym przepisem na zimno. Wystarczy zatrzymać się na kroku 3 i usunąć bułkę tartą z listy składników ;-)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!