Pieczarki faszerowane na aperitif

zagłosuj teraz
Przekąska
6 porcji
łatwe
35 min

Masz w lodówce pieczarki i fromage frais? Teraz masz szansę zrobić faszerowane pieczarki ;-)


Składniki

6
Szacowany koszt: 4.05 (0.68€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania15 min

  • Pieczarki faszerowane na aperitif - Przygotowanie krok 1Usuń łodygi z grzybów.
  • Pieczarki faszerowane na aperitif - Przygotowanie krok 2Użyj łyżeczki, aby wypełnić je czosnkiem i serem ziołowym.
  • Pieczarki faszerowane na aperitif - Przygotowanie krok 3Posypać solą, pieprzem, czosnkiem w proszku i bułką tartą.
  • Pieczarki faszerowane na aperitif - Przygotowanie krok 4Piec przez 15 minut w temperaturze 180°C.
  • Pieczarki faszerowane na aperitif - Przygotowanie krok 5A teraz grzyby na aperitif są gotowe!

Obserwacje

Grzyby: podczas gotowania wydzielają dużo wody. Po zakończeniu gotowania zdejmij je z patelni i umieść na chłonnym papierze.

Wersja na zimno: jeśli nie masz ochoty przechodzić przez etap pieczenia w piekarniku, możesz cieszyć się tym przepisem na zimno. Wystarczy zatrzymać się na kroku 3 i usunąć bułkę tartą z listy składników ;-)



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+