Tosty z rillettes i korniszonami

zagłosuj teraz
Przekąska
12 porcji
łatwe
15 min

Nadszedł czas na aperitif i już słychać, jak przybywają pierwsi goście. Nie ma zamieszania między przyjaciółmi, ale nadal chciałbyś spróbować czegoś innego niż przemysłowe ciastka i orzeszki ziemne, które zwykle jesz między 2 koktajlami. Zdecyduj się na tosty! To prosta, skuteczna i szybka alternatywa par excellence. Co więcej, będziesz w stanie urozmaicić przyjemności, zmieniając smaki, aby zaoferować swoim gościom coś innego. I nie bądź zbyt oryginalny, jeśli chodzi o łączenie składników. Czasami klasyki, takie jak kombinacja "rillettes / korniszony", sprawdzają się doskonale ;-)

Składniki

12

Przygotowanie

  • Tosty z rillettes i korniszonami - Przygotowanie krok 1Opiecz kromki chleba w tosterze lub piekarniku. Pokrój je na 4 części po przekątnej.
  • Tosty z rillettes i korniszonami - Przygotowanie krok 2Rozłóż rillettes na każdym trójkącie.
  • Tosty z rillettes i korniszonami - Przygotowanie krok 3Cienko pokrój każdy korniszon wzdłuż, nie przecinając go do końca.
  • Tosty z rillettes i korniszonami - Przygotowanie krok 4Otwórz korniszony w wachlarz i połóż je na tostach.
  • Tosty z rillettes i korniszonami - Przygotowanie krok 5Tosty z rillettes i korniszonami są już gotowe!
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: