Ananas w czekoladzie: idealny deser dla dzieci

zagłosuj teraz
Przekąski
3 porcji
łatwe
15 min

Na deser, nie ma nic prostszego niż ten przepis! Plastry ananasa zanurzone w roztopionej czekoladzie i posypane startym kokosem, płatkami migdałów i sezamem. Bez dodatku cukru, można połączyć pyszność czekolady ze świeżością owoców.


Składniki

3
Szacowany koszt: 5.55 (1.85€/porcja)

Przygotowanie

  • Obierz ananasa i pokrój w plastry. Usuń środek.
    Można również użyć odsączonych plastrów ananasa w syropie.
  • W międzyczasie rozpuść czekoladę w kuchence mikrofalowej lub bemarze.
  • Przygotuj blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia.
    Weź plaster ananasa i zanurz go do połowy w roztopionej czekoladzie. Umieść go na blasze do pieczenia i posyp płatkami migdałów.
    Zrób to samo z pozostałymi plastrami ananasa, czasami posypując je sezamem, a czasami startym kokosem.
  • Pozostawić w temperaturze pokojowej lub schłodzić, aż czekolada stwardnieje, a następnie delektować się! Smacznego!


Sprzęt do gotowania

kuchenka mikrofalowa

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+