Ananas w czekoladzie: idealny deser dla dzieci
zagłosuj teraz
Na deser, nie ma nic prostszego niż ten przepis! Plastry ananasa zanurzone w roztopionej czekoladzie i posypane startym kokosem, płatkami migdałów i sezamem. Bez dodatku cukru, można połączyć pyszność czekolady ze świeżością owoców.
Składniki
3
Szacowany koszt: 5.55Euros€ (1.85€/porcja)
Przygotowanie
- Obierz ananasa i pokrój w plastry. Usuń środek.
Można również użyć odsączonych plastrów ananasa w syropie. - W międzyczasie rozpuść czekoladę w kuchence mikrofalowej lub bemarze.
- Przygotuj blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia.
Weź plaster ananasa i zanurz go do połowy w roztopionej czekoladzie. Umieść go na blasze do pieczenia i posyp płatkami migdałów.
Zrób to samo z pozostałymi plastrami ananasa, czasami posypując je sezamem, a czasami startym kokosem. - Pozostawić w temperaturze pokojowej lub schłodzić, aż czekolada stwardnieje, a następnie delektować się! Smacznego!
Sprzęt do gotowania
kuchenka mikrofalowa
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!