Ananas w czekoladzie: idealny deser do przygotowania z dziećmi

zagłosuj teraz
Przekąski
3 porcji
łatwe
15 min

Na deser nie ma nic prostszego niż ten przepis! Plastry ananasa zanurzone w roztopionej czekoladzie i posypane startym kokosem, płatkami migdałów oraz nasionami sezamu. Bez dodatku cukru, można połączyć pyszność czekolady ze świeżością owoców.

Składniki

3

Przygotowanie

  • Obierz ananasa i pokrój w plastry. Usuń środek.
    Można również użyć odsączonych plastrów ananasa w syropie.
  • W międzyczasie rozpuść czekoladę w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej.
  • Przygotuj blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia.
    Weź plaster ananasa i zanurz go do połowy w roztopionej czekoladzie. Umieść go na blasze do pieczenia i posyp płatkami migdałów.
    Zrób to samo z pozostałymi plastrami ananasa, czasami posypując je nasionami sezamu, a czasami startym kokosem.
  • Pozostaw w temperaturze pokojowej lub schłodź, aż czekolada stwardnieje, a następnie delektuj się! Smacznego!

Sprzęt do gotowania

kuchenka mikrofalowa
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: