Börek z serem feta i natką pietruszki

zagłosuj teraz
Przekąski
1 porcji
łatwe
35 min

Te börek z serem i szpinakiem smakują niesamowicie! Te małe bułeczki są idealne jako pikantna przekąska, przystawka lub kolacja, zarówno na ciepło, jak i na zimno. A dzięki temu prostemu przepisowi na börek z gotowym ciastem yufka, są one również naprawdę łatwe w przygotowaniu.


Składniki

1

Materiały

  • Patelnia
  • Miska
  • Szczotka
  • Papier kuchenny

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania15 min
  • Börek z serem feta i natką pietruszki - Przygotowanie krok 1Pokruszyć palcami ser owczy lub fetę do miski. Umyj natkę pietruszki, osusz, usuń liście z łodyg, grubo posiekaj i wymieszaj z serem.
  • Börek z serem feta i natką pietruszki - Przygotowanie krok 2Posmarować ciasto olejem słonecznikowym (olej może pozostać). Rozłóż nadzienie na szerokim końcu każdego trójkąta łyżką na grubość około 2 cm. Lekko docisnąć nadzienie i ciasno zwinąć ciasto od szerokiego końca do końcówki ciasta. Ponownie posmarować z zewnątrz olejem słonecznikowym.
  • Börek z serem feta i natką pietruszki - Przygotowanie krok 3Rozgrzać patelnię z pozostałym olejem i smażyć bułki z obu stron przez ok. 2 minuty, aż będą chrupiące.
  • Börek z serem feta i natką pietruszki - Przygotowanie krok 4Odsączyć na papierze kuchennym.
  • Twój börek jest gotowy.

Obserwacje

Jakie dodatki pasują do börek?
Börek jest zwykle podawany z sałatkami, kremami jogurtowymi i dipami.


Co to jest ciasto yufka?
Ciasto yufka składa się tylko z mąki, wody i odrobiny soli.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+