Börek z serem feta i natką pietruszki
zagłosuj teraz
Te börek z serem i szpinakiem smakują niesamowicie! Te małe bułeczki są idealne jako pikantna przekąska, przystawka lub kolacja, zarówno na ciepło, jak i na zimno. A dzięki temu prostemu przepisowi na börek z gotowym ciastem yufka, są one również naprawdę łatwe w przygotowaniu.
Składniki
1
Materiały
- Patelnia
- Miska
- Szczotka
- Papier kuchenny
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania15 min
- Pokruszyć palcami ser owczy lub fetę do miski. Umyj natkę pietruszki, osusz, usuń liście z łodyg, grubo posiekaj i wymieszaj z serem.
- Posmarować ciasto olejem słonecznikowym (olej może pozostać). Rozłóż nadzienie na szerokim końcu każdego trójkąta łyżką na grubość około 2 cm. Lekko docisnąć nadzienie i ciasno zwinąć ciasto od szerokiego końca do końcówki ciasta. Ponownie posmarować z zewnątrz olejem słonecznikowym.
- Rozgrzać patelnię z pozostałym olejem i smażyć bułki z obu stron przez ok. 2 minuty, aż będą chrupiące.
- Odsączyć na papierze kuchennym.
- Twój börek jest gotowy.
Obserwacje
Jakie dodatki pasują do börek?
Börek jest zwykle podawany z sałatkami, kremami jogurtowymi i dipami.
Co to jest ciasto yufka?
Ciasto yufka składa się tylko z mąki, wody i odrobiny soli.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!