Brawnie - brownie z surowych daktyli
zagłosuj teraz
Dziś proponujemy deser "bez"! Bez czego? Cóż, na początek bez gotowania! Ale także bez glutenu, bez laktozy, bez jajek i bez dodatku cukru! Ale nie martw się, to surowe brownie z daktylami i kakao nadal będzie pyszne :-) Wypróbuj go z naszymi instrukcjami krok po kroku poniżej ↓
Składniki
10
Polewa:
Szacowany koszt: 12.17Euros€ (1.22€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania4 min
- Namocz 170 g daktyli w gorącej wodzie przez co najmniej 1 godzinę. Posiekaj daktyle w rozdrabniaczu do żywności. Posiekaj również orzechy pekan.
- Posiekaj 250 g daktyli: my zdecydowaliśmy się posiekać je nożem, aby pozostały grube, ale możesz posiekać je w maszynce do mielenia mięsa, aby uzyskać gładką konsystencję.
- Następnie wymieszaj wszystkie daktyle, orzechy włoskie, kakao, proszek migdałowy, sól i wanilię. Rozpocznij mieszanie łyżką, a zakończ dłońmi.
- Gdy masa będzie gładka, przełożyć ją do formy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.
- Roztop olej kokosowy i wymieszaj z kakao, miodem, wanilią i solą.
- Wylać masę na brawnie i równomiernie rozprowadzić po całej powierzchni. Schłodzić przez co najmniej 3 godziny.
- A teraz twoje brawnie jest gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!