Brawnie - brownie z surowych daktyli

zagłosuj teraz
Przekąski
10 porcji
łatwe
14 min

Dziś proponujemy deser "bez"! Bez czego? Cóż, na początek bez gotowania! Ale także bez glutenu, bez laktozy, bez jajek i bez dodatku cukru! Ale nie martw się, to surowe brownie z daktylami i kakao nadal będzie pyszne :-) Wypróbuj go z naszymi instrukcjami krok po kroku poniżej ↓


Składniki

10

Polewa:

Szacowany koszt: 12.17 (1.22€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania4 min

  • Brawnie - brownie z surowych daktyli - Przygotowanie krok 1Namocz 170 g daktyli w gorącej wodzie przez co najmniej 1 godzinę. Posiekaj daktyle w rozdrabniaczu do żywności. Posiekaj również orzechy pekan.
  • Brawnie - brownie z surowych daktyli - Przygotowanie krok 2Posiekaj 250 g daktyli: my zdecydowaliśmy się posiekać je nożem, aby pozostały grube, ale możesz posiekać je w maszynce do mielenia mięsa, aby uzyskać gładką konsystencję.
  • Brawnie - brownie z surowych daktyli - Przygotowanie krok 3Następnie wymieszaj wszystkie daktyle, orzechy włoskie, kakao, proszek migdałowy, sól i wanilię. Rozpocznij mieszanie łyżką, a zakończ dłońmi.
  • Brawnie - brownie z surowych daktyli - Przygotowanie krok 4Gdy masa będzie gładka, przełożyć ją do formy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Brawnie - brownie z surowych daktyli - Przygotowanie krok 5Roztop olej kokosowy i wymieszaj z kakao, miodem, wanilią i solą.
  • Brawnie - brownie z surowych daktyli - Przygotowanie krok 6Wylać masę na brawnie i równomiernie rozprowadzić po całej powierzchni. Schłodzić przez co najmniej 3 godziny.
  • Brawnie - brownie z surowych daktyli - Przygotowanie krok 7A teraz twoje brawnie jest gotowe!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+