Czekoladowo-malinowe brownie, czysta rozkosz!
Po wersji wiśniowej, którą wszyscy pokochali, wypróbowaliśmy czekoladowo-malinową wersję brownie, aby uzyskać wyjątkowo pobłażliwy deser. Wyobraź sobie pikantne kawałki malin mieszające się ze słodyczą czekolady w tak wilgotnym brownie... Gwarantujemy, że nie będziesz w stanie się oprzeć! A jeśli chcesz, możesz nawet dodać suszone owoce (orzechy włoskie, laskowe, pekan), aby dodać odrobinę chrupkości do ciasta :-) Załóż więc swój najlepszy fartuch i zaczynajmy!
Składniki
Materiały
- 1 kwadratowa forma 20x20 cm
- trzepaczka
Przygotowanie
- Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Roztopić masło i wymieszać z cukrem białym i brązowym. - Dodaj kakao w proszku oraz jajka i wymieszaj. Dodaj mąkę i dobrze wymieszaj.
- Na koniec dodaj wiórki czekoladowe i maliny i dobrze wymieszaj.
- Przenieś masę do natłuszczonej formy.
- Piec w piekarniku w temperaturze 180°C przez 25 minut. Sprawdzić, czy są gotowe.
- A teraz jest gotowy! Odczekaj około 1 godziny przed pokrojeniem na plasterki.
Obserwacje
Czy maliny można zastąpić?
Maliny można zastąpić innymi świeżymi lub mrożonymi czerwonymi owocami.
Czym mogę zastąpić niesłodzone kakao w proszku w brownie?
Niesłodzone kakao w proszku można zastąpić gorzką czekoladą.
Czy można zastąpić masło?
Tak, masło można zastąpić margaryną.
Jak przechowywać to brownie?
Można je przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce przez 5 dni.
Czy mogę zamrozić brownie?
Tak, możesz zamrozić to brownie. Pamiętaj tylko, aby pokroić je na porcje, abyś mógł podać sobie trochę na raz, jeśli chcesz! Mrożenie może być przydatne, jeśli chcesz zrobić to ciasto, ale nie możesz zjeść go w całości.