Czekoladowo-malinowe brownie - czysta rozkosz!

zagłosuj teraz
Desser
9 porcji
łatwe
1 h 35 m

Po wersji wiśniowej, którą wszyscy pokochali, wypróbowaliśmy czekoladowo-malinową wersję brownie, aby uzyskać wyjątkowo pobłażliwy deser. Wyobraź sobie pikantne kawałki malin mieszające się ze słodyczą czekolady w tak wilgotnym brownie... Gwarantujemy, że nie będziesz w stanie się oprzeć! A jeśli chcesz, możesz nawet dodać suszone owoce (orzechy włoskie, laskowe, pekan), aby dodać odrobinę chrupkości do ciasta :-) Załóż więc swój najlepszy fartuch i zaczynajmy!


Składniki

9
Szacowany koszt: 4.76 (0.53€/porcja)

Materiały


Otrzymuj codzienne menu
Aby otrzymać menu dnia od Petitchef PL i nasze nowe smakołyki, wpisz swój e-mail

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania1 h
Gotowania25 min


Obserwacje

Czy maliny można zastąpić?
Maliny można zastąpić innymi świeżymi lub mrożonymi czerwonymi owocami.

Czym mogę zastąpić niesłodzone kakao w proszku w brownie?
Niesłodzone kakao w proszku można zastąpić gorzką czekoladą.

Czy można zastąpić masło?
Tak, masło można zastąpić margaryną.

Jak przechowywać to brownie?
Można je przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce przez 5 dni.

Czy mogę zamrozić brownie?
Tak, możesz zamrozić to brownie. Pamiętaj tylko, aby pokroić je na porcje, abyś mógł podać sobie trochę na raz, jeśli chcesz! Mrożenie może być przydatne, jeśli chcesz zrobić to ciasto, ale nie możesz zjeść go w całości.



Sprzęt do gotowania

piekarnik
kuchenka mikrofalowa

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+