Ciasto o podwójnym smaku czekoladowo-waniliowym z czekoladowym środkiem

zagłosuj teraz
Przekąski
10 porcji
łatwe
1 h 10 m

Nie możesz się zdecydować między czekoladą a wanilią na deser? W takim razie nie rób tego! Zamiast tego wymieszaj te dwa składniki, jak w naszym przepisie na moelleux o dwóch smakach :-) Łatwa w przygotowaniu przekąska, która zjednoczy wszystkich :-) Nie wahaj się poprosić dzieci o pomoc w przygotowaniu tego przepisu. Ułatwimy ci to, wyjaśniając krok po kroku ;-)


Składniki

10

Czekoladowe serce :

Miękkie ciastka :

Szacowany koszt: 3.02 (0.3€/porcja)

Materiały

  • tacka na kostki lodu lub silikonowa forma na serduszka
  • Formy do muffinów
  • Torebki na ciasto (opcjonalnie)

Przygotowanie

Czas przygotowania1 h
Gotowania10 min

  • Ciasto o podwójnym smaku czekoladowo-waniliowym z czekoladowym środkiem - Przygotowanie krok 1Czekoladowe serca :
    Rozpuścić mleczną czekoladę ze śmietaną i masłem. Dobrze wymieszać.
  • Ciasto o podwójnym smaku czekoladowo-waniliowym z czekoladowym środkiem - Przygotowanie krok 2Wlej mieszaninę do silikonowej foremki lub tacki na kostki lodu i zamrażaj przez co najmniej 1 godzinę.
  • Ciasto o podwójnym smaku czekoladowo-waniliowym z czekoladowym środkiem - Przygotowanie krok 3Puszyste ciastka :
    Mąkę wymieszać z cukrem, solą i jajkami. Dodać roztopione masło i śmietanę. Dobrze wymieszać.
  • Ciasto o podwójnym smaku czekoladowo-waniliowym z czekoladowym środkiem - Przygotowanie krok 4Podziel ciasto na dwie części. Do jednej dodać około 1 łyżeczki płynnej wanilii. W drugiej dodać kakao w proszku i dobrze wymieszać.
  • Ciasto o podwójnym smaku czekoladowo-waniliowym z czekoladowym środkiem - Przygotowanie krok 5Wlać 2 ciasta do natłuszczonych foremek na muffiny w tym samym czasie, używając 2 worków do wyciskania lub łyżek stołowych. Uderz foremką o powierzchnię roboczą, aby je docisnąć.
  • Ciasto o podwójnym smaku czekoladowo-waniliowym z czekoladowym środkiem - Przygotowanie krok 6Ostrożnie wyjmij czekoladowe serca z foremek (jeśli jest to zbyt trudne, umieść dno tacki na kostki lodu w gorącej wodzie na kilka sekund). Umieść po jednym w każdym cieście, między czekoladą a wanilią.
  • Ciasto o podwójnym smaku czekoladowo-waniliowym z czekoladowym środkiem - Przygotowanie krok 7Piec przez 10 minut w temperaturze 200°C.
  • Ciasto o podwójnym smaku czekoladowo-waniliowym z czekoladowym środkiem - Przygotowanie krok 8Czekoladowo-waniliowe moelleux z czekoladowym środkiem są już gotowe!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+