Ciasto o podwójnym smaku czekoladowo-waniliowym z czekoladowym środkiem
zagłosuj teraz
Nie możesz się zdecydować między czekoladą a wanilią na deser? W takim razie nie rób tego! Zamiast tego wymieszaj te dwa składniki, jak w naszym przepisie na moelleux o dwóch smakach :-) Łatwa w przygotowaniu przekąska, która zjednoczy wszystkich :-) Nie wahaj się poprosić dzieci o pomoc w przygotowaniu tego przepisu. Ułatwimy ci to, wyjaśniając krok po kroku ;-)
Składniki
10
Czekoladowe serce :
Miękkie ciastka :
Szacowany koszt: 3.02Euros€ (0.3€/porcja)
Materiały
- tacka na kostki lodu lub silikonowa forma na serduszka
- Formy do muffinów
- Torebki na ciasto (opcjonalnie)
Przygotowanie
Czas przygotowania1 h
Gotowania10 min
- Czekoladowe serca :
Rozpuścić mleczną czekoladę ze śmietaną i masłem. Dobrze wymieszać. - Wlej mieszaninę do silikonowej foremki lub tacki na kostki lodu i zamrażaj przez co najmniej 1 godzinę.
- Puszyste ciastka :
Mąkę wymieszać z cukrem, solą i jajkami. Dodać roztopione masło i śmietanę. Dobrze wymieszać. - Podziel ciasto na dwie części. Do jednej dodać około 1 łyżeczki płynnej wanilii. W drugiej dodać kakao w proszku i dobrze wymieszać.
- Wlać 2 ciasta do natłuszczonych foremek na muffiny w tym samym czasie, używając 2 worków do wyciskania lub łyżek stołowych. Uderz foremką o powierzchnię roboczą, aby je docisnąć.
- Ostrożnie wyjmij czekoladowe serca z foremek (jeśli jest to zbyt trudne, umieść dno tacki na kostki lodu w gorącej wodzie na kilka sekund). Umieść po jednym w każdym cieście, między czekoladą a wanilią.
- Piec przez 10 minut w temperaturze 200°C.
- Czekoladowo-waniliowe moelleux z czekoladowym środkiem są już gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!