Ciasto czekoladowo-gruszkowe

zagłosuj teraz
Przekąski
6 porcji
łatwe
1 h

Na podwieczorek przygotuj sobie pyszne, owocowe ciasto: czekolada + gruszki! Wilgotne i rozpływające się w ustach, pokochasz ten deser, który jest łatwy do zrobienia z dziećmi! Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku, aby przygotować to w 100% domowe słodkie ciasto!


Składniki

6
Szacowany koszt: 4.32 (0.72€/porcja)

Materiały

  • 1 trzepaczka
  • 1 forma do ciasta 22x11 cm
  • Papier do pieczenia

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania45 min

  • Ciasto czekoladowo-gruszkowe - Przygotowanie krok 1Rozpuść czekoladę ze śmietanką. Następnie rozpuść masło. Obierz gruszki, zachowując szypułki. Rozgrzej piekarnik do 180°C.
  • Ciasto czekoladowo-gruszkowe - Przygotowanie krok 2Wymieszać cukier i jajka. Dodaj roztopioną czekoladę i wymieszaj. Dodaj roztopione masło i wymieszaj.
  • Ciasto czekoladowo-gruszkowe - Przygotowanie krok 3Dodaj czekoladę w proszku, proszek migdałowy, mąkę i proszek do pieczenia i dobrze wymieszaj.
  • Ciasto czekoladowo-gruszkowe - Przygotowanie krok 4Wlać masę do wysmarowanej masłem formy wyłożonej papierem do pieczenia. Przekroić gruszki na pół, wyjąć środek i ułożyć w rzędzie w formie.
  • Ciasto czekoladowo-gruszkowe - Przygotowanie krok 5Piec przez 45 minut w temperaturze 180°C. Wyjąć z formy, ściągając papier do pieczenia.
  • Ciasto czekoladowo-gruszkowe - Przygotowanie krok 6A teraz jest gotowy!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+