Ciasto czekoladowo-gruszkowe
zagłosuj teraz
Na podwieczorek przygotuj sobie pyszne, owocowe ciasto: czekolada + gruszki! Wilgotne i rozpływające się w ustach, pokochasz ten deser, który jest łatwy do zrobienia z dziećmi! Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku, aby przygotować to w 100% domowe słodkie ciasto!
Składniki
6
Szacowany koszt: 4.32Euros€ (0.72€/porcja)
Materiały
- 1 trzepaczka
- 1 forma do ciasta 22x11 cm
- Papier do pieczenia
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania45 min
- Rozpuść czekoladę ze śmietanką. Następnie rozpuść masło. Obierz gruszki, zachowując szypułki. Rozgrzej piekarnik do 180°C.
- Wymieszać cukier i jajka. Dodaj roztopioną czekoladę i wymieszaj. Dodaj roztopione masło i wymieszaj.
- Dodaj czekoladę w proszku, proszek migdałowy, mąkę i proszek do pieczenia i dobrze wymieszaj.
- Wlać masę do wysmarowanej masłem formy wyłożonej papierem do pieczenia. Przekroić gruszki na pół, wyjąć środek i ułożyć w rzędzie w formie.
- Piec przez 45 minut w temperaturze 180°C. Wyjąć z formy, ściągając papier do pieczenia.
- A teraz jest gotowy!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!