Czekoladowo-kokosowy deser, który jednocześnie rozpływa się i chrupie!

zagłosuj teraz
Desser
6 porcji
średnie
7 h 40 m

Ten czekoladowo-kokosowy deser w kształcie kopuły to prawdziwa uczta, która jednocześnie rozpływa się w ustach i jest chrupiąca! Wyobraź sobie kremowy krem kokosowy, lekki jak chmurka, zmieszany z czekoladowym herbatnikiem. Tekstura jest idealna: lekko chrupiąca zewnętrzna strona z herbatnikiem i rozpływający się, kremowy środek... po prostu nie można się oprzeć ;-) A dzięki kopulastemu kształtowi ten deser jest równie piękny, co pyszny, idealny do zaimponowania gościom. Połączenie czekolady i kokosa to magiczny duet, który zawsze się sprawdza - koniecznie spróbuj!


Składniki

6

Śmietanka kokosowa:

Dekoracja:

Szacowany koszt: 4.17 (0.69€/porcja)

Materiały


Otrzymuj codzienne menu
Aby otrzymać menu dnia od Petitchef PL i nasze nowe smakołyki, wpisz swój e-mail

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania7 h 15 m
Gotowania10 min


Obserwacje

Czego mogę użyć zamiast kokosa?
Można na przykład przygotować kopułę waniliową lub kawową, dodając do kremu wybrany smak i zastępując krem kokosowy klasycznym kremem.

Czy mogę zrobić klasyczne herbatniki?
Nie musisz dodawać kakao do ciasta na herbatniki. Są równie pyszne w czystej postaci!

Jak przechowywać te czekoladowo-kokosowe desery?
Przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do 3 dni.

Czy mogę cieszyć się tym mrożonym deserem?
Można się nimi delektować w ciągu kilku minut od przygotowania.

Czy mogę zastąpić żelatynę?
Można ją zastąpić agarem. Nasz przewodnik po agarze można znaleźć tutaj.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+