Brazylijskie babeczki kokosowe - queijadinhas
zagłosuj teraz
Na deser lub przekąskę spróbuj specjalności prosto z Brazylii: Queijadinhas! Miękkie, lekko wilgotne babeczki z kokosem i składnikiem, o którym nigdy byś nie pomyślał... parmezanem! Tak, dobrze przeczytałeś, parmezan w słodkim przepisie! Nie martw się, prawie go nie czuć. Z drugiej strony, dodaje on słodyczy na końcu, która będzie kusić do zjedzenia kolejnego z tych cudów :-) Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku, aby przygotować ten nieodparty deser w domu, a będziesz uzależniony w mgnieniu oka :-)
Składniki
8
Szacowany koszt: 5.99Euros€ (0.75€/porcja)
Materiały
- Formy do muffinów
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania30 min
Gotowania20 min
- Wymieszać starty kokos z mlekiem kokosowym. Odstawić na 30 minut w temperaturze pokojowej.
- Rozgrzej piekarnik do 180°C. Dodaj mleko skondensowane, jajka, parmezan, masło i mąkę i dobrze wymieszaj. Dodaj drożdże i dobrze wymieszaj.
- Wlać masę do foremek na muffinki. Umieścić w piekarniku w temperaturze 180°C na 25 minut. Sprawdzić, czy są upieczone, wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia przed wyjęciem z foremek.
- Wszystko gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!