Chiacchiere di carnevale - włoskie pieczone bugnes

zagłosuj teraz
Przekąski
6 porcji
średnie
25 min

Na karnawał / Mardi Gras, bugnes są na zewnątrz! W tym roku wybieramy się do Włoch na Chiacchiere di carnavale! Miękkie na zewnątrz, chrupiące w środku, z pewnością będą świąteczną przekąską! Oto przewodnik krok po kroku, jak zrobić te włoskie bugnes, zarówno w wersji drukowanej, jak i wideo! I nie wahaj się posypać ich cukrem pudrem ;-)


Składniki

6
Szacowany koszt: 0.62 (0.1€/porcja)

Materiały

  • Wykałaczka do ciasta
  • Wałek do ciasta

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania10 min

  • Chiacchiere di carnevale - włoskie pieczone bugnes - Przygotowanie krok 1Wymieszaj jajko, likier anyżowy, cukier, sól, skórkę z cytryny i olej.
  • Chiacchiere di carnevale - włoskie pieczone bugnes - Przygotowanie krok 2Dodawaj mąkę po trochu i mieszaj (możesz mieszać rękami).
  • Chiacchiere di carnevale - włoskie pieczone bugnes - Przygotowanie krok 3Ugniataj ciasto ręcznie, aż stanie się elastyczne, a następnie rozwałkuj jak najcieniej za pomocą wałka do ciasta.
  • Chiacchiere di carnevale - włoskie pieczone bugnes - Przygotowanie krok 4Za pomocą wykrawaczki do ciasta z ząbkami wytnij paski o szerokości około 3 cm, a następnie przytnij je z powrotem, aby były krótsze (my zrobiliśmy paski o długości około 8 cm).
  • Chiacchiere di carnevale - włoskie pieczone bugnes - Przygotowanie krok 5Piec w temperaturze 200°C przez 8 do 10 minut.
  • Chiacchiere di carnevale - włoskie pieczone bugnes - Przygotowanie krok 6Wyjąć z piekarnika i posypać cukrem pudrem. I voila, gotowe!

Obserwacje

Włoskie bugnes można również usmażyć. W tym celu należy zanurzyć je w gorącym oleju i odsączyć, gdy nabiorą złotego koloru. Posypać cukrem pudrem.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+