Chiacchiere di carnevale - włoskie pieczone bugnes

zagłosuj teraz
Przekąski
6 porcji
średnie
25 min

Na karnawał / Mardi Gras, bugnes są na zewnątrz! W tym roku wybieramy się do Włoch na Chiacchiere di carnavale! Miękkie na zewnątrz, chrupiące w środku, z pewnością będą świąteczną przekąską! Oto przewodnik krok po kroku, jak zrobić te włoskie bugnes, zarówno w wersji drukowanej, jak i wideo! I nie wahaj się posypać ich cukrem pudrem ;-)


Składniki

6
Szacowany koszt: 0.62 (0.1€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania10 min


Obserwacje

Włoskie bugnes można również usmażyć. W tym celu należy zanurzyć je w gorącym oleju i odsączyć, gdy nabiorą złotego koloru. Posypać cukrem pudrem.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+