Czekoladowe babeczki z sercem - wegańskie i bezglutenowe
zagłosuj teraz
Kiedy nadejdzie czas na przekąskę, pożremy te muffinki z niespodzianką! Kiedy je zjesz, będziesz miał szczęście znaleźć czekoladowe serce :-) Pyszny smakołyk, który jest bardzo łatwy w przygotowaniu, a do tego wegański i bezglutenowy. Kusisz się? Poniżej przedstawiamy instrukcję krok po kroku ↓ ↓
Składniki
6
Szacowany koszt: 3.96Euros€ (0.66€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania30 min
- Wymieszaj suche składniki w misce: mąka + proszek migdałowy + mąka kukurydziana + cukier + wodorowęglan sodu + sól.
- Dodaj płynne składniki: sok z 1/2 cytryny + śmietankę sojową + ekstrakt waniliowy i wymieszaj.
- Umieść małe papierowe pudełka w foremkach na muffinki.
Wypełnić do 3/4 wysokości.
Umieść kwadrat czekolady w każdej foremce i przykryj ciastem. - Piec babeczki przez 30 minut w temperaturze 180°C.
Pozostawić do ostygnięcia i smacznego!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!