Czekoladowe babeczki z sercem - wegańskie i bezglutenowe

zagłosuj teraz
Przekąski
6 porcji
łatwe
40 min

Kiedy nadejdzie czas na przekąskę, pożremy te muffinki z niespodzianką! Kiedy je zjesz, będziesz miał szczęście znaleźć czekoladowe serce :-) Pyszny smakołyk, który jest bardzo łatwy w przygotowaniu, a do tego wegański i bezglutenowy. Kusisz się? Poniżej przedstawiamy instrukcję krok po kroku ↓ ↓


Składniki

6
Szacowany koszt: 3.96 (0.66€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania30 min

  • Czekoladowe babeczki z sercem - wegańskie i bezglutenowe - Przygotowanie krok 1Wymieszaj suche składniki w misce: mąka + proszek migdałowy + mąka kukurydziana + cukier + wodorowęglan sodu + sól.
  • Czekoladowe babeczki z sercem - wegańskie i bezglutenowe - Przygotowanie krok 2Dodaj płynne składniki: sok z 1/2 cytryny + śmietankę sojową + ekstrakt waniliowy i wymieszaj.
  • Czekoladowe babeczki z sercem - wegańskie i bezglutenowe - Przygotowanie krok 3Umieść małe papierowe pudełka w foremkach na muffinki.
    Wypełnić do 3/4 wysokości.
    Umieść kwadrat czekolady w każdej foremce i przykryj ciastem.
  • Czekoladowe babeczki z sercem - wegańskie i bezglutenowe - Przygotowanie krok 4Piec babeczki przez 30 minut w temperaturze 180°C.
    Pozostawić do ostygnięcia i smacznego!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+