Ekspresowe jabłkowe chaussony

zagłosuj teraz
Przekąski
8 porcji
łatwe
40 min

Nie masz czasu na przygotowanie deseru? Ależ nie da się nie ;-) Tym bardziej zachęcamy do wypróbowania naszych łatwych, ekspresowych chaussonów! Wymagające zaledwie kilku składników, te domowe smakołyki zachwycą Cię na koniec posiłku lub w przerwie na przekąskę :-)

Składniki

8

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania20 min
  • Ekspresowe jabłkowe chaussony - Przygotowanie krok 1Pokrój ciasto francuskie na 8 równych części.
  • Ekspresowe jabłkowe chaussony - Przygotowanie krok 2Obrać jabłka i pokroić je w grube plastry. Ułóż je wokół ciasta francuskiego (4 plasterki na kawałek ciasta).
  • Ekspresowe jabłkowe chaussony - Przygotowanie krok 3Posypać cukrem i cynamonem.
  • Ekspresowe jabłkowe chaussony - Przygotowanie krok 4Za pomocą noża wykonaj 3 pionowe nacięcia w górnej części trójkąta.
  • Ekspresowe jabłkowe chaussony - Przygotowanie krok 5Złóż każdy kawałek ciasta francuskiego od środka na zewnątrz.
  • Ekspresowe jabłkowe chaussony - Przygotowanie krok 6Posmarować żółtkiem i piec przez 20 minut w temperaturze 180°C.
  • Ekspresowe jabłkowe chaussony - Przygotowanie krok 7A teraz ekspresowe chaussony jabłkowe są gotowe!

Obserwacje

Jabłka: można je zastąpić gruszkami.

Cynamon i cukier: nie trzeba ich dodawać do przepisu.

Sprzęt do gotowania

piekarnik
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: