Franzbrötchen po prostu domowej roboty.

zagłosuj teraz
Przekąski
5 porcji
średnie
1 h 50 m

Po prostu jako przekąska między posiłkami z kawą, jako deser lub jako danie główne wyjątkowo słodkiego śniadania. Postępuj zgodnie z poniższymi instrukcjami krok po kroku, aby samemu cieszyć się niebiańskim cynamonem.


Składniki

5

Nadzienie cynamonowe:

do obtoczenia:


Materiały

  • Maszyna do ugniatania

Podobne przepisy

Wegetariańska chorba, aromatyczna i pyszna zupa!


Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania1 h
Gotowania40 min
  • Franzbrötchen po prostu domowej roboty. - Przygotowanie krok 1Roztop masło na patelni, a następnie dodaj mleko.
  • Franzbrötchen po prostu domowej roboty. - Przygotowanie krok 2Umieść mąkę, cukier, cukier waniliowy i sól w dużej misce, posyp drożdżami i wymieszaj z mieszanką mleka i masła.
  • Franzbrötchen po prostu domowej roboty. - Przygotowanie krok 3Wyrabiać hakiem do ciasta przez około 5 minut, aby uformować jednolite ciasto, przykryć i odstawić na 30 minut.
  • Franzbrötchen po prostu domowej roboty. - Przygotowanie krok 4Rozgrzej piekarnik do 160 stopni, a następnie wymieszaj cynamon i cukier z rozgrzanym masłem.
  • Franzbrötchen po prostu domowej roboty. - Przygotowanie krok 5Ponownie zagnieść ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej i rozwałkować do rozmiaru ok. 60x30 cm. Rozłóż nadzienie na wierzchu i zwiń od dłuższego boku.
  • Franzbrötchen po prostu domowej roboty. - Przygotowanie krok 6Odetnij kawałki w kształcie trapezu za pomocą noża.
  • Franzbrötchen po prostu domowej roboty. - Przygotowanie krok 7Następnie użyj rączki drewnianej łyżki, aby wcisnąć małą stronę między wiry cynamonu, tak aby cynamon był skierowany do góry.
  • Franzbrötchen po prostu domowej roboty. - Przygotowanie krok 8Pozostawić do wyrośnięcia na kolejne 10 minut, posmarować mlekiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.

Obserwacje

Im mocniej rozwałkujesz ciasto, tym twardszy będzie Franzbrötchen.



Sprzęt do gotowania

piekarnik
mikser

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+