Łatwe naleśniki bananowe
zagłosuj teraz
Góra naleśników na śniadanie to świetny sposób na rozpoczęcie dnia! Tutaj zdecydowaliśmy się zrobić je z bananami. Nasza wskazówka, jak sprawić, by były jeszcze grubsze i bardziej puszyste ;-) Postępuj zgodnie z poniższym przewodnikiem z naszymi szczegółowymi wyjaśnieniami, którym towarzyszą zdjęcia i filmy!
Składniki
4
Szacowany koszt: 1.7Euros€ (0.42€/porcja)
Materiały
- Blender / rozdrabniacz / mikser
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania4 min
- Umieść banany w rozdrabniaczu. Zmiksować do uzyskania purée.
- Dodać mąkę, proszek do pieczenia, cukier, śmietanę, mleko, wanilię i jajka. Dobrze wymieszać.
- Roztopić odrobinę masła na gorącej patelni i wlać ciasto. Smażyć przez 1 do 2 minut i przewrócić na drugą stronę.
- Smaż przez 1 do 2 minut z drugiej strony i odłóż na bok. Zrób to samo z resztą ciasta.
- Gotowe! Ułóż naleśniki i polej je syropem klonowym, z agawy lub owocowym!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!