Okara (owsiane) i ciasteczka czekoladowe

zagłosuj teraz
Przekąski
6 porcji
łatwe
25 min

Po zrobieniu domowego mleka owsianego pozostały nam płatki owsiane, które zostały zmiksowane i wyciśnięte do sucha. Nie ma jednak mowy o ich wyrzuceniu! Uwielbiamy dodawać je do przepisów na ciastka, aby nadać im rozpływającą się w ustach teksturę i stworzyć bezglutenową przekąskę ;-) Postępuj zgodnie z naszymi wskazówkami!


Składniki

6

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania15 min

  • Wymieszać okarę, cukier, proszek migdałowy i jajko.
  • Dodaj roztopiony olej kokosowy i wymieszaj.
  • Nabierać po łyżce ciasta, formować kulki i spłaszczać, aby uzyskać ciasteczka. Ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia.
  • Piec przez 15 minut w temperaturze 180°C.
  • Po wyjęciu z piekarnika i ostygnięciu rozpuść gorzką czekoladę i posmaruj nią herbatniki za pomocą łyżeczki.
    Odstaw na około 5 minut, aż czekolada ostygnie i zastygnie, a następnie ciesz się smakiem! Smacznego :-)


Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+