Okara (owsiane) i ciasteczka czekoladowe
zagłosuj teraz
Po zrobieniu domowego mleka owsianego pozostały nam płatki owsiane, które zostały zmiksowane i wyciśnięte do sucha. Nie ma jednak mowy o ich wyrzuceniu! Uwielbiamy dodawać je do przepisów na ciastka, aby nadać im rozpływającą się w ustach teksturę i stworzyć bezglutenową przekąskę ;-) Postępuj zgodnie z naszymi wskazówkami!
Składniki
6
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania15 min
- Wymieszać okarę, cukier, proszek migdałowy i jajko.
- Dodaj roztopiony olej kokosowy i wymieszaj.
- Nabierać po łyżce ciasta, formować kulki i spłaszczać, aby uzyskać ciasteczka. Ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia.
- Piec przez 15 minut w temperaturze 180°C.
- Po wyjęciu z piekarnika i ostygnięciu rozpuść gorzką czekoladę i posmaruj nią herbatniki za pomocą łyżeczki.
Odstaw na około 5 minut, aż czekolada ostygnie i zastygnie, a następnie ciesz się smakiem! Smacznego :-)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!