Plecione bułeczki z nutellą

zagłosuj teraz
Przekąski
8 porcji
średnie
3 h 35 m

Na poranki dla smakoszy i przerwy na delikatne przekąski wypróbuj nasze małe plecione brioszki. Dodaliśmy tutaj trochę pasty do smarowania, aby uczynić to cudo jeszcze bardziej nieodpartym. Przygotowanie własnego ciasta jest łatwe dzięki naszym pisemnym objaśnieniom i obejrzeniu naszego filmu, aby śledzić krok po kroku składanie. W efekcie otrzymasz piękne brioszki w kształcie litery S, gotowe do pożarcia!


Składniki

8
Szacowany koszt: 3.89 (0.49€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Czas oczekiwania3 h
Gotowania15 min


Obserwacje

Drożdże: Należy uważać, aby drożdże nie miały kontaktu z solą i cukrem, w przeciwnym razie przestaną być aktywne.
Można zastąpić świeże drożdże drożdżami suszonymi: 15 g na 8 porcji. Przed użyciem należy wziąć trochę ciepłego mleka i rozpuścić w nim drożdże.

Polewa: można dowolnie zmieniać polewę, na przykład zastępując pastę dżemem.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+