Sernik brownie, zaskakujące połączenie, które zachwyci twoje kubki smakowe!
zagłosuj teraz
Wiesz wszystko o naszej miłości do deserów w Ptitchef, prawda? A zwłaszcza o naszym ekstremalnym zamiłowaniu do słodyczy! Dlatego dziś udowadniamy to po raz kolejny, łącząc 2 nasze ulubione desery: sernik i brownie. Rezultat jest wilgotny, rozpływający się, pyszny i pocieszający.... w skrócie, cudo! Spróbuj sam, postępując zgodnie z naszymi krokami przygotowania poniżej!
Składniki
8
Brownie :
Sernik :
Dekoracja (opcjonalnie):
Szacowany koszt: 7.76Euros€ (0.97€/porcja)
Materiały
- Forma do pieczenia na zawiasach o średnicy 20 cm
- Papier pergaminowy
- Trzepaczka
- Maryse / szpatułka
- Mikser elektryczny
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania3 h 30 m
Gotowania1 h 10 m
- Brownie :
Rozpuścić czekoladę i masło. Wymieszać jajka z brązowym cukrem. Dodać mąkę, a następnie czekoladę i roztopione masło. - Wlać ciasto do natłuszczonej i wyłożonej tortownicy i piec przez 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C z włączonym termoobiegiem. Wyjąć z piekarnika i odstawić na bok.
- Sernik:
Umieść fromage frais, mascarpone, cukier, wanilię, śmietanę i jajka w misce. Ubijać mikserem elektrycznym do uzyskania gładkiej masy. - Zmniejszyć temperaturę piekarnika do 150°C (termoobieg). Wlej ciasto do formy na brownie.
- Piec sernik przez 1 godzinę w temperaturze 150°C w piekarniku z termoobiegiem. Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia w temperaturze pokojowej na 30 minut. Następnie schłodzić przez co najmniej 3 godziny, a najlepiej przez całą noc.
- Ostrożnie wyjąć z formy i sernik brownie jest gotowy! Zetrzyj trochę gorzkiej czekolady na wierzch, aby go udekorować :-)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!