Tosty francuskie z masłem orzechowym i dżemem
zagłosuj teraz
Jeśli nigdy nie próbowałeś tej mieszanki smaków, zachęcamy Cię do tego! Amerykanie są ekspertami w tego typu kanapkach, przygotowują je często jako poranną przekąskę. Ale my nadaliśmy jej nowy wymiar, przygotowując ją w wersji tostów francuskich. Jeśli nie wiesz, co to jest, jest bardzo podobne do naszych torrijas :) Wchodzisz w to?
Składniki
5
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania5 min
Wymieszaj mleko, jajka, cukier i wanilię w misce.
Weź 2 kromki brioszki, posmaruj jedną masłem orzechowym, a drugą dżemem.
Zamknij kanapkę i namocz ją w przygotowanym mleku.
Roztop odrobinę masła na patelni. Smaż kanapkę na średnim ogniu przez 2-3 minuty z każdej strony lub do uzyskania złotobrązowego koloru.
Przekrój kanapkę na pół i gotowe! Smacznego! Możesz posypać cukrem pudrem, jeśli chcesz.
Obserwacje
Możesz posypać cukrem pudrem przed podaniem.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!