Tosty francuskie zapiekane w piekarniku z różową praliną - przepis ultra smakowity
zagłosuj teraz
Co zrobić z czerstwym chlebem? Oczywiście tosty francuskie! A tutaj, aby to jeszcze bardziej ułatwić, mamy dla Ciebie tosty francuskie pieczone w piekarniku! Kto nie marzył o smacznym i pysznym śniadaniu? I nie zapomnij mieć tego przepisu pod ręką na odpowiedni brunch! Aby je przygotować, postępuj zgodnie z naszymi instrukcjami krok po kroku.
Składniki
3
Materiały
- Forma 14x22 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Czas oczekiwania15 min
Gotowania25 min
- Wymieszaj jajka, śmietanę, mleko, wanilię i brązowy cukier. Wlej połowę mieszanki do formy.
- Rozgrzej piekarnik do 180°C w trybie konwekcyjnym. Złóż kromki chleba na pół i umieść je obok siebie w foremce.
- Wlej pozostałą mieszankę na wierzch. Posyp różowymi pralinami (można również posypać brązowym cukrem).
- Jeśli bochenki są suche, pozostaw je na 15 minut do namoczenia w lodówce.
Możesz przygotować ten przepis dzień wcześniej i pozostawić na noc w lodówce, owinięte folią spożywczą. - Jeśli są świeże: włóż je bezpośrednio do piekarnika rozgrzanego do 180°C w trybie konwekcyjnym na 25 minut.
- Wyjmij z piekarnika i podawaj!
Obserwacje
Przepis ten można przygotować z dowolnych resztek chleba, kromek chleba, brioszek, ciastek wiedeńskich itp.
Dostosuj ilość cukru w zależności od tego, czego zamierzasz użyć.
Polewa przed pieczeniem: można dodać kawałki czekolady, wiórki migdałów lub pokruszone orzechy laskowe.
Polewa po upieczeniu: dodaj miód, syrop klonowy, cukier puder, karmel, roztopioną czekoladę: pozwól sobie!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!