Tosty francuskie zapiekane w piekarniku z różową praliną - przepis ultra smakowity

zagłosuj teraz
Przekąski
3 porcji
łatwe
45 min

Co zrobić z czerstwym chlebem? Oczywiście tosty francuskie! A tutaj, aby to jeszcze bardziej ułatwić, mamy dla Ciebie tosty francuskie pieczone w piekarniku! Kto nie marzył o smacznym i pysznym śniadaniu? I nie zapomnij mieć tego przepisu pod ręką na odpowiedni brunch! Aby je przygotować, postępuj zgodnie z naszymi instrukcjami krok po kroku.

Składniki

3

Materiały

  • Forma 14x22 cm

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Czas oczekiwania15 min
Gotowania25 min
  • Wymieszaj jajka, śmietanę, mleko, wanilię i brązowy cukier. Wlej połowę mieszanki do formy.
  • Rozgrzej piekarnik do 180°C w trybie konwekcyjnym. Złóż kromki chleba na pół i umieść je obok siebie w foremce.
  • Wlej pozostałą mieszankę na wierzch. Posyp różowymi pralinami (można również posypać brązowym cukrem).
  • Jeśli bochenki są suche, pozostaw je na 15 minut do namoczenia w lodówce.

    Możesz przygotować ten przepis dzień wcześniej i pozostawić na noc w lodówce, owinięte folią spożywczą.
  • Jeśli są świeże: włóż je bezpośrednio do piekarnika rozgrzanego do 180°C w trybie konwekcyjnym na 25 minut.
  • Wyjmij z piekarnika i podawaj!

Obserwacje

Przepis ten można przygotować z dowolnych resztek chleba, kromek chleba, brioszek, ciastek wiedeńskich itp.
Dostosuj ilość cukru w zależności od tego, czego zamierzasz użyć.
Polewa przed pieczeniem: można dodać kawałki czekolady, wiórki migdałów lub pokruszone orzechy laskowe.
Polewa po upieczeniu: dodaj miód, syrop klonowy, cukier puder, karmel, roztopioną czekoladę: pozwól sobie!

Sprzęt do gotowania

piekarnik
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: