Wyjątkowo chrupiące serduszka z ciasta francuskiego z malinami i czekoladą

zagłosuj teraz
Przekąski
16 porcji
łatwe
45 min

Urocza przekąska w postaci serduszek z ciasta francuskiego przypominających lizaki. W środku dżem malinowy i posiekana czekolada, aby połączyć dwa nieodparte smaki. Świetny pomysł, aby pokazać swojej drugiej połówce, rodzinie lub przyjaciołom, że ich kochasz za pomocą przepisu ♥.


Składniki

16
Szacowany koszt: 2.13 (0.13€/porcja)

Materiały

  • szpikulce do szaszłyków
  • rolka kuchenna
  • foremka do ciastek serce

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania15 min
Gotowania15 min

  • Wyjątkowo chrupiące serduszka z ciasta francuskiego z malinami i czekoladą - Przygotowanie krok 1Namocz szaszłyki w zimnej wodzie przez 15 minut, aby zapobiec ich przypaleniu podczas gotowania. Wyjąć szaszłyki z wody i osuszyć je ręcznikiem kuchennym.
  • Wyjątkowo chrupiące serduszka z ciasta francuskiego z malinami i czekoladą - Przygotowanie krok 2Rozwiń ciasto francuskie i wytnij serca na całym cieście za pomocą wykrawaczki do ciasta.
  • Wyjątkowo chrupiące serduszka z ciasta francuskiego z malinami i czekoladą - Przygotowanie krok 3Posiekaj ciemną czekoladę na małe kawałki. Wymieszaj żółtko z mlekiem, aby uzyskać glazurę.
  • Wyjątkowo chrupiące serduszka z ciasta francuskiego z malinami i czekoladą - Przygotowanie krok 4Umieścić szpikulec w środku serca z ciasta francuskiego. Nałóż na środek łyżeczkę dżemu malinowego. Posyp posiekaną czekoladą. Posmarować brzegi złotym lakierem.
  • Wyjątkowo chrupiące serduszka z ciasta francuskiego z malinami i czekoladą - Przygotowanie krok 5Umieść drugie serce z ciasta francuskiego na wierzchu. Uszczelnić krawędzie, dociskając widelcem.
  • Wyjątkowo chrupiące serduszka z ciasta francuskiego z malinami i czekoladą - Przygotowanie krok 6Umieść nadziewane serca na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia. Posmaruj pozłotą wierzch serc.
  • Wyjątkowo chrupiące serduszka z ciasta francuskiego z malinami i czekoladą - Przygotowanie krok 7Piec serca w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 180°C.
  • Wyjątkowo chrupiące serduszka z ciasta francuskiego z malinami i czekoladą - Przygotowanie krok 8I gotowe, nadziewane serca są gotowe!

Obserwacje

Ilość nadzienia w serduszkach będzie zależeć od rozmiaru foremki do ciastek. Ważne jest, aby unikać przelewania nadzienia. Można również wydrukować szablony serc, które należy wyciąć i umieścić na cieście, a następnie wyciąć nożem.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+