Wyjątkowo chrupiące serduszka z ciasta francuskiego z malinami i czekoladą
zagłosuj teraz
Urocza przekąska w postaci serduszek z ciasta francuskiego przypominających lizaki. W środku dżem malinowy i posiekana czekolada, aby połączyć dwa nieodparte smaki. Świetny pomysł, aby pokazać swojej drugiej połówce, rodzinie lub przyjaciołom, że ich kochasz za pomocą przepisu ♥.
Składniki
16
Szacowany koszt: 2.13Euros€ (0.13€/porcja)
Materiały
- szpikulce do szaszłyków
- rolka kuchenna
- foremka do ciastek serce
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania15 min
Gotowania15 min
- Namocz szaszłyki w zimnej wodzie przez 15 minut, aby zapobiec ich przypaleniu podczas gotowania. Wyjąć szaszłyki z wody i osuszyć je ręcznikiem kuchennym.
- Rozwiń ciasto francuskie i wytnij serca na całym cieście za pomocą wykrawaczki do ciasta.
- Posiekaj ciemną czekoladę na małe kawałki. Wymieszaj żółtko z mlekiem, aby uzyskać glazurę.
- Umieścić szpikulec w środku serca z ciasta francuskiego. Nałóż na środek łyżeczkę dżemu malinowego. Posyp posiekaną czekoladą. Posmarować brzegi złotym lakierem.
- Umieść drugie serce z ciasta francuskiego na wierzchu. Uszczelnić krawędzie, dociskając widelcem.
- Umieść nadziewane serca na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia. Posmaruj pozłotą wierzch serc.
- Piec serca w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 180°C.
- I gotowe, nadziewane serca są gotowe!
Obserwacje
Ilość nadzienia w serduszkach będzie zależeć od rozmiaru foremki do ciastek. Ważne jest, aby unikać przelewania nadzienia. Można również wydrukować szablony serc, które należy wyciąć i umieścić na cieście, a następnie wyciąć nożem.
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!