Muffiny angielskie (łatwe i puszyste)
zagłosuj teraz
Na angielskie śniadanie lub niedzielny brunch nie można się pomylić z angielskimi muffinami. Te okrągłe, miękkie bułeczki są łatwe w przygotowaniu, a oto przepis krok po kroku. Aby w pełni cieszyć się ich smakiem, wystarczy przekroić je na pół i opiekać na patelni lub w tosterze przed jedzeniem. Jeśli chodzi o dodatki, będziesz rozpieszczany wyborem! Na słodko lub słono można posmarować je masłem, dżemem, pastą do smarowania, jajecznicą, szynką, bekonem itp.
Składniki
16
Materiały
- Robot kuchenny
- Okrągły wykrawacz do ciasta 10 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania1 h
Gotowania1 h
Umieść wszystkie składniki w misce robota kuchennego i ugniataj przez około 5 minut. Uformuj kulę.
Pozostaw ciasto do wyrośnięcia na 1 godzinę w temperaturze pokojowej. Po tym czasie odgazuj, naciskając ciasto, aby usunąć powietrze.
Rozwałkuj ciasto na posypanej mąką powierzchni roboczej na grubość 1 cm. Za pomocą okrągłej foremki do ciastek o średnicy około 10 cm wytnij muffiny.
Umieść muffiny na gorącej patelni na małym ogniu i piecz przez 9 minut. Odwróć je i piecz przez kolejne 9 minut.
A oto, angielskie muffiny są gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!