Angielskie muffiny (łatwe i wilgotne)

zagłosuj teraz
Side dish
16 porcji
średnie
2 h

Na angielskie śniadanie lub niedzielny brunch nie można się pomylić z angielskimi muffinami. Te okrągłe, miękkie bułeczki są łatwe w przygotowaniu, a oto przepis krok po kroku. Aby w pełni cieszyć się ich smakiem, wystarczy przekroić je na pół i opiekać na patelni lub w tosterze przed jedzeniem. Jeśli chodzi o dodatki, będziesz rozpieszczany wyborem! Na słodko lub słono można posmarować je masłem, dżemem, pastą do smarowania, jajecznicą, szynką, bekonem itp.


Składniki

16
Szacowany koszt: 1.06 (0.07€/porcja)

Materiały

  • Robot kuchenny
  • Okrągły wykrawacz do ciasta 10 cm

Przygotowanie

Czas przygotowania1 h
Gotowania1 h

  • Angielskie muffiny (łatwe i wilgotne) - Przygotowanie krok 1Umieść wszystkie składniki w misce robota kuchennego i ugniataj przez około 5 minut. Uformować kulę.
  • Angielskie muffiny (łatwe i wilgotne) - Przygotowanie krok 2Pozostawić ciasto do wyrośnięcia na 1 godzinę w temperaturze pokojowej. Po tym czasie odgazować, tj. nacisnąć ciasto, aby usunąć powietrze.
  • Angielskie muffiny (łatwe i wilgotne) - Przygotowanie krok 3Rozwałkuj ciasto na posypanej mąką powierzchni roboczej na grubość 1 cm. Za pomocą okrągłej foremki do ciastek o średnicy około 10 cm wyciąć babeczki.
  • Angielskie muffiny (łatwe i wilgotne) - Przygotowanie krok 4Umieść muffiny w naczyniu żaroodpornym na małym ogniu i piecz przez 9 minut. Odwróć je i gotuj przez kolejne 9 minut.
  • Angielskie muffiny (łatwe i wilgotne) - Przygotowanie krok 5A teraz angielskie babeczki są gotowe!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+