Chrupiące frytki z piekarnika
zagłosuj teraz
Frytki z piekarnika to lżejsza wersja tradycyjnych frytek smażonych w głębokim tłuszczu ;-) Ten niezwykle prosty przepis pozwoli Ci uzyskać frytki, które będą chrupiące na zewnątrz i rozpływające się w ustach w środku :-) Cała rodzina może cieszyć się nimi z kawałkiem mięsa lub domowym hamburgerem ;-)
Składniki
4
Szacowany koszt: 0.94Euros€ (0.24€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania20 min
Obierz ziemniaki i pokrój na frytki.
Włóż je do miski, dodaj oliwę z oliwek, sól i dobrze wymieszaj rękami.
Umieść je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez 20 minut w temperaturze 220°C.
A teraz frytki z piekarnika są gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!