Domowy sos teriyaki, idealny do łososia i kurczaka!

zagłosuj teraz
Side dish
3 porcji
łatwe
15 min

Chcesz, aby każdy przepis był nie do odparcia? Trafiłeś we właściwe miejsce z tym sosem teriyaki! To słodko-słony miks, który wzbogaci zarówno mięsa, jak i ryby. Co więcej, karmelizuje się tuż po ugotowaniu! Prawdziwa rozkosz! Skusiłeś się?


Składniki

3

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania10 min

Obserwacje

Jak przechowywać sos teriyaki? <\/b>
Przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do 1 tygodnia.

Czy sos teriyaki można zamrozić? <\/b>
Tak, można!

Z czym mogę podawać sos teriyaki? <\/b>
Można go używać z kurczakiem, łososiem, a nawet tofu!
Nie wahaj się wcześniej zamarynować białka w sosie sojowym, imbirze i czosnku, aby nadać potrawie więcej tekstury!



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+