Jak gotować kaszę mannę? super łatwe gotowanie!
Istnieją pewne podstawy, które należy znać, a gotowanie semoliny jest jedną z nich! Niezależnie od tego, czy robisz kuskus, tabbouleh, czy podajesz ją jako dodatek, kasza manna jest sprzymierzeńcem w kuchni! Przekonasz się, że jest naprawdę łatwa do przyrządzenia! To zależy od Ciebie
Składniki
Materiały
- 1 miska na sałatkę
- 1 talerz/1 pokrywka
- 1 czajnik (lub rondel + płyta grzewcza)
- 1 widelec
Przygotowanie
- Wsyp kaszę mannę do miski, dodaj wrzącą wodę, oliwę z oliwek i sól i dobrze wymieszaj.
- Przykryj miskę talerzem lub pokrywką i gotuj przez 5 minut.
- Zdejmij talerz lub pokrywkę i rozgnieć (wymieszaj widelcem), aby oddzielić ziarna kaszy manny.
- Teraz jest gotowe! Dodaj warzywa, aby przygotować pyszną sałatkę lub podawaj z sosem.
Obserwacje
Jaki dodatek do kaszy manny?
Możesz zrobić klopsiki kefta lub podać kaszę mannę z sosem, mięsem mielonym lub kiełbasą. Kasza manna jest idealnym dodatkiem do każdego dania!
Jak przechowywać ugotowaną kaszę mannę?
Przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce przez 5 dni.
Jak ugotować kaszę mannę w kuchence mikrofalowej?
Wsyp do miski 1 szklankę kaszy manny, 1 szklankę zimnej wody, odrobinę soli i 1 łyżkę oliwy z oliwek. Umieścić w kuchence mikrofalowej (800W) na 3 do 4 minut i odsączyć widelcem przed podaniem.