Jak łatwo upiec i obrać bakłażana w piekarniku?

zagłosuj teraz
Side dish
1 porcji
łatwe
35 min

Zastanawiasz się, jak łatwo upiec i obrać bakłażany w piekarniku? To prostsze niż myślisz! Ta metoda pozwala uzyskać delikatnego, aromatycznego bakłażana ze skórką, która łatwo się odkleja. Idealny do przygotowywania dań takich jak kawior z bakłażana, baba ganoush, sos do makaronu lub po prostu pieczone bakłażany, ta technika jest obowiązkowa na lato! :-)


Składniki

1
Szacowany koszt: 0.44 (0.44€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Czas oczekiwania10 min
Gotowania20 min

Obserwacje

Jak łatwiej obrać bakłażana?
Bakłażany można również gotować w kuchence mikrofalowej, na patelni lub we frytkownicy.

Jak przechowywać obrane bakłażany?
Obrane bakłażany można przechowywać w szczelnej puszce w lodówce przez około tydzień.

Jakie przepisy mogę przygotować z obranych bakłażanów?
Możesz przygotować sosy, hummus, kawior z bakłażana i baba ganoush, ale możesz też użyć całego bakłażana do panierowania!



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+