Jak zrobić domowe coulis owocowe?
zagłosuj teraz
Aby szybko i łatwo przygotować owocowe coulis, postępuj zgodnie z naszym przepisem krok po kroku ↓ ↓ Domowej roboty, można sublimować wszystkie desery do wyboru z tym świeżym i owocowym coulis: panna cotta, sernik, naleśniki, ciasto, tort ...
Składniki
6
Szacowany koszt: 0.75Euros€ (0.13€/porcja)
Materiały
- Mikrofalówka
- Durszlak
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania5 min
- Dodaj łyżkę wody do dżemu i wymieszaj.
Podgrzewać w kuchence mikrofalowej przez 40 sekund.
Przecedzić, aby usunąć wszystkie pestki. - Gdy coulis uzyska gładką konsystencję, pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
- I voilà, twój coulis jest gotowy! Można go używać do panna cotty, serników i wielu innych deserów!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!