Pieczone ziemniaki nadziewane boczkiem i serem

zagłosuj teraz
Side dish
8 porcji
łatwe
1 h 35 m

Hej, wymyśliliśmy super prosty przepis, który z pewnością zadowoli zarówno młodszych, jak i starszych: faszerowane ziemniaki! Z czym? Czymś, co na pewno masz w lodówce: boczkiem i tartym serem :-) Tylko od Ciebie zależy, jak przygotujesz swoje własne faszerowane ziemniaki dzięki naszemu szczegółowemu przepisowi, wraz ze zdjęciami i filmem :-)


Składniki

8
Szacowany koszt: 4.72 (0.59€/porcja)

Materiały

  • Folia aluminiowa

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania1 h 20 m

  • Pieczone ziemniaki nadziewane boczkiem i serem - Przygotowanie krok 1Zawiń ziemniaki w folię aluminiową i umieść w piekarniku rozgrzanym do 180°C na około 1 godzinę. Miąższ powinien być ugotowany.
  • Pieczone ziemniaki nadziewane boczkiem i serem - Przygotowanie krok 2W międzyczasie podsmażyć cebulę na odrobinie oliwy z oliwek, aż się zeszkli. Dodać boczek. Po ugotowaniu odstawić do miski.
  • Pieczone ziemniaki nadziewane boczkiem i serem - Przygotowanie krok 3Wyjąć miąższ z ziemniaków i dodać do poprzedniej mieszanki. Dodać śmietanę, ser i posiekany szczypiorek i dobrze wymieszać. Doprawić do smaku.
  • Pieczone ziemniaki nadziewane boczkiem i serem - Przygotowanie krok 4Napełnij ziemniaki nadzieniem i piecz w piekarniku przez około 15 minut w temperaturze 180°C.
  • Pieczone ziemniaki nadziewane boczkiem i serem - Przygotowanie krok 5Wszystko gotowe! Można posypać posiekanym szczypiorkiem :-)


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+