Pieczone ziemniaki nadziewane boczkiem i serem
zagłosuj teraz
Hej, wymyśliliśmy super prosty przepis, który z pewnością zadowoli zarówno młodszych, jak i starszych: faszerowane ziemniaki! Z czym? Czymś, co na pewno masz w lodówce: boczkiem i tartym serem :-) Tylko od Ciebie zależy, jak przygotujesz swoje własne faszerowane ziemniaki dzięki naszemu szczegółowemu przepisowi, wraz ze zdjęciami i filmem :-)
Składniki
8
Szacowany koszt: 4.72Euros€ (0.59€/porcja)
Materiały
- Folia aluminiowa
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania1 h 20 m
- Zawiń ziemniaki w folię aluminiową i umieść w piekarniku rozgrzanym do 180°C na około 1 godzinę. Miąższ powinien być ugotowany.
- W międzyczasie podsmażyć cebulę na odrobinie oliwy z oliwek, aż się zeszkli. Dodać boczek. Po ugotowaniu odstawić do miski.
- Wyjąć miąższ z ziemniaków i dodać do poprzedniej mieszanki. Dodać śmietanę, ser i posiekany szczypiorek i dobrze wymieszać. Doprawić do smaku.
- Napełnij ziemniaki nadzieniem i piecz w piekarniku przez około 15 minut w temperaturze 180°C.
- Wszystko gotowe! Można posypać posiekanym szczypiorkiem :-)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!