Pieczone ziemniaki nadziewane boczkiem i serem
zagłosuj teraz
Hej! Dziś mamy dla Was super prosty przepis, który z pewnością zadowoli zarówno młodszych, jak i starszych: faszerowane ziemniaki! Z czym? Z produktami, które na pewno masz w lodówce: boczkiem i tartym serem :-) To od Ciebie zależy, jak przygotujesz swoje własne faszerowane ziemniaki dzięki naszemu szczegółowemu przepisowi, wraz ze zdjęciami i filmem :-)
Składniki
8
Szacowany koszt: 4.72Euros€ (0.59€/porcja)
Materiały
- Folia aluminiowa
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania1 h 20 m
Zawiń ziemniaki w folię aluminiową i umieść w piekarniku rozgrzanym do 180°C na około 1 godzinę. Miąższ powinien być miękki.
W międzyczasie podsmaż cebulę na odrobinie oliwy z oliwek, aż stanie się przezroczysta. Dodaj boczek. Po ugotowaniu przełóż do miski.
Wyjmij miąższ z ziemniaków i dodaj go do wcześniejszej mieszanki. Dodaj śmietanę, ser i posiekany szczypiorek, a następnie dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku.
Napełnij ziemniaki nadzieniem i zapiekaj w piekarniku przez około 15 minut w temperaturze 180°C.
Wszystko gotowe! Można posypać posiekanym szczypiorkiem :-)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!