Podudzia z kurczaka w japońskiej marynacie

zagłosuj teraz
Side dish
4 porcji
łatwe
1 h 30 m

Pokryte smaczną japońską marynatą, te podudzia z kurczaka są idealnym rozwiązaniem na szybki i łatwy posiłek, który wszyscy pokochają! Sekret tego przepisu? Szalona marynata, która przeniesie Cię prosto do Japonii. Podudzia z kurczaka można podawać jednocześnie z ryżem i pieczonymi warzywami, aby uzyskać kompletny i zbilansowany posiłek, a nawet kolację przed telewizorem :-)


Składniki

4
Szacowany koszt: 1.78 (0.45€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Czas oczekiwania1 h
Gotowania25 min

Obserwacje

Jak długo należy marynować podudzia z kurczaka?
Można je marynować przez co najmniej 1 godzinę i maksymalnie 1 noc.

Jakiego pojemnika powinienem użyć do marynaty?
My użyliśmy szczelnego szklanego słoika. Do marynowania kurczaka można również użyć naczynia żaroodpornego i wyłożyć je papierem do pieczenia. Podudzia można również marynować w torebce do zamrażania.

Czy mogę usunąć chili?
Tak, oczywiście! Możesz użyć wybranego chili lub nie używać go wcale.

Czy można przygotować tę marynatę z piersią kurczaka?
Oczywiście, możesz również użyć łososia!

Jaki jest najlepszy dodatek do tego marynowanego kurczaka?
Możesz podać go z ryżem lub zjeść go w takiej postaci, ten przepis jest idealny na udaną kolację telewizyjną!

Jak przechowywać marynowane podudzia z kurczaka?
Po ugotowaniu przechowuj je w szczelnym pojemniku w lodówce do 3 dni!



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+