Szpinak smażony na patelni - smaczny i łatwy dodatek

zagłosuj teraz
Side dish
2 porcji
łatwe
17 min

Jak zrobić szpinak smażony na patelni? Przepis jest bardzo prosty i w krótkim czasie uzyskasz zdrowy i smaczny dodatek do dań mięsnych lub rybnych. Co więcej, smażony szpinak można również wykorzystać do przygotowania omletu lub smacznej bułki. Wykonaj wszystkie kroki krok po kroku, aby uzyskać doskonały szpinak sauté!


Składniki

2
Szacowany koszt: 1.21 (0.6€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania12 min

Obserwacje

Jak przyprawić szpinak na patelni?
Można użyć oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, pieprzu i soku z cytryny.

Jak długo można przechowywać szpinak smażony na patelni?
3/4 dnia w lodówce przykryty folią spożywczą lub umieszczony w szczelnym pojemniku.

Czy mogę zamrozić smażony szpinak?
Jeśli użyłeś świeżego szpinaku, możesz go zamrozić. Pozwól mu całkowicie ostygnąć, a następnie włóż go do pojemnika z pokrywką i umieść w zamrażarce.

Co zrobić, jeśli szpinak sauté stracił dużo wody?
Odcedź go w durszlaku przed doprawieniem, a następnie włóż z powrotem na patelnię i dopraw solą i pieprzem.

Jak doprawić szpinak smażony na patelni?
Pod koniec gotowania można dodać starty parmezan lub pokrojoną w kostkę mozzarellę. Wcześniej usuń ząbki czosnku.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+