Tadżin jagnięcy ze śliwkami (kroki i wideo)

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
średnie
2 h 30 m

Czy czujesz zapach potrawy gotowanej na wolnym ogniu? To obietnica naszego tagine z jagnięciny ze śliwkami! Połączenie słodkich i pikantnych smaków to danie, którym można podzielić się z całą rodziną! Odtwórz to orientalne danie z łatwością dzięki naszemu przepisowi i filmowi. Będziesz w stanie podążać za każdym krokiem, nie tracąc ani chwili!


Składniki

4

Śliwki :


Materiały

  • Tajine lub duża zapiekanka

Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Gotowania2 h

  • Tadżin jagnięcy ze śliwkami (kroki i wideo) - Przygotowanie krok 1Na patelni podsmażyć posiekaną cebulę i kawałki jagnięciny;
  • Tadżin jagnięcy ze śliwkami (kroki i wideo) - Przygotowanie krok 2Umieść wszystko w naczyniu tagine i dodaj sól, pieprz, imbir, szafran, posiekane zioła, laskę cynamonu i wodę.
  • Tadżin jagnięcy ze śliwkami (kroki i wideo) - Przygotowanie krok 3Wymieszać, przykryć i gotować na małym ogniu przez 1 godzinę i 30 minut.
    Po gotowaniu przez 1 godzinę, przygotować suszone śliwki
  • Tadżin jagnięcy ze śliwkami (kroki i wideo) - Przygotowanie krok 4Umieść masło, cukier, sól i wodę w rondlu. Gdy mieszanina się zagotuje, dodać suszone śliwki. Wymieszać, przykryć i gotować na małym ogniu przez 15 minut.
  • Tadżin jagnięcy ze śliwkami (kroki i wideo) - Przygotowanie krok 5Po tym czasie dodaj śliwki i ich sok do tagine. Dodaj również migdały i nasiona sezamu. Wymieszać, przykryć i gotować przez kolejne 20 minut.
  • Tadżin jagnięcy ze śliwkami (kroki i wideo) - Przygotowanie krok 6A teraz tagine z jagnięciny ze śliwkami jest gotowe!

Obserwacje

Jagnięcina: jeśli nie lubisz tego mięsa, zastąp je cielęciną.
Śliwki: można je również zastąpić suszonymi morelami.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+