Tadżin jagnięcy ze śliwkami (kroki i wideo)
zagłosuj teraz
Czy czujesz zapach potrawy gotowanej na wolnym ogniu? To obietnica naszego tagine z jagnięciny ze śliwkami! Połączenie słodkich i pikantnych smaków to danie, którym można podzielić się z całą rodziną! Odtwórz to orientalne danie z łatwością dzięki naszemu przepisowi i filmowi. Będziesz w stanie podążać za każdym krokiem, nie tracąc ani chwili!
Składniki
4
Śliwki :
Materiały
- Tajine lub duża zapiekanka
Przygotowanie
Czas przygotowania30 min
Gotowania2 h
- Na patelni podsmażyć posiekaną cebulę i kawałki jagnięciny;
- Umieść wszystko w naczyniu tagine i dodaj sól, pieprz, imbir, szafran, posiekane zioła, laskę cynamonu i wodę.
- Wymieszać, przykryć i gotować na małym ogniu przez 1 godzinę i 30 minut.
Po gotowaniu przez 1 godzinę, przygotować suszone śliwki - Umieść masło, cukier, sól i wodę w rondlu. Gdy mieszanina się zagotuje, dodać suszone śliwki. Wymieszać, przykryć i gotować na małym ogniu przez 15 minut.
- Po tym czasie dodaj śliwki i ich sok do tagine. Dodaj również migdały i nasiona sezamu. Wymieszać, przykryć i gotować przez kolejne 20 minut.
- A teraz tagine z jagnięciny ze śliwkami jest gotowe!
Obserwacje
Jagnięcina: jeśli nie lubisz tego mięsa, zastąp je cielęciną.
Śliwki: można je również zastąpić suszonymi morelami.
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!