Wegetariańska zupa chorba - aromatyczna i pyszna zupa!

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
6 porcji
łatwe
45 min

Jeśli lubisz pocieszające, pikantne, orientalne przepisy, ta zupa chorba powinna Ci się spodobać! Zwykle przyrządza się ją z mięsem (głównie jagnięciną lub baraniną), ale tutaj postanowiliśmy zaproponować wersję wegetariańską. Dzięki obecności ciecierzycy jest to pożywna zupa, której nie będziesz chciał przegapić jako przystawki! Przeprowadzimy Cię przez wszystkie etapy krok po kroku.


Składniki

6
Szacowany koszt: 2.42 (0.4€/porcja)

Materiały


Otrzymuj codzienne menu
Aby otrzymać menu dnia od Petitchef PL i nasze nowe smakołyki, wpisz swój e-mail

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania30 min


Obserwacje

Czy mogę dodać mięso do tego przepisu?
Tradycyjnie przepis ten przygotowuje się z baraniny lub jagnięciny. Można również dodać kurczaka, wołowinę, cielęcinę lub rybę.

Jak należy podawać ten przepis?
Podobnie jak w naszym przepisie, przed podaniem można posypać zupę chorba posiekaną miętą. Wiele osób lubi również podawać ją z mżawką soku z cytryny. Spróbuj i powiedz nam w komentarzu, co lubisz najbardziej :-)

Jak długo mogę przechowywać zupę chorba?
Można ją przechowywać przez 3-4 dni w lodówce w szczelnej puszce.

Czy mogę zamrozić zupę chorba?
Jak najbardziej! Aby rozmrozić zupę chorba, umieść ją w rondelku na małym ogniu, regularnie mieszając.

Czy mogę jeść zupę chorba podczas ramadanu?
Absolutnie, a zupa chorba to świetny sposób na przerwanie postu po dniu bez jedzenia i picia! Zjedzona na początku, zaostrzy apetyt na resztę posiłku :-)

Czego mogę użyć zamiast makaronu vermicelli?
Możesz zastąpić makaron vermicelli makaronem frik (z łamanej pszenicy).



Sprzęt do gotowania

mikser

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+