Conchiglioni nadziewane ricottą i szpinakiem: nieodparte wegetariańskie danie zapiekane

zagłosuj teraz
Danie główne
3 porcji
łatwe
45 min

Tradycyjne pierwsze danie kuchni włoskiej. Conchiglioni nadziewane ricottą i szpinakiem są idealne na niedzielny obiad, ale także na specjalne okazje, takie jak Wielkanoc czy Boże Narodzenie: kompletne i pożywne danie, które pokocha cała rodzina. Przepis jest prosty, wystarczy przygotować sos pomidorowy, ugotować makaron al dente i przygotować mieszankę ricotty, szpinaku, parmezanu i jajek do nadziewania. Poniżej wyjaśniamy krok po kroku proces przygotowania wspaniałego wegetariańskiego dania zapiekanego, ale jeśli wolisz, możesz również wybrać klasyczne nadzienie w sosie mięsnym (lub inne wariacje, które znajdziesz w sekcji wskazówek).


Składniki

3
Szacowany koszt: 9.33 (3.11€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania25 min
Gotowania20 min


Obserwacje

Jak długo można przechowywać conchiglioni z ricottą i szpinakiem?
1 dzień w lodówce w szczelnym pojemniku.

Czy mogę zamrozić conchiglioni z ricottą i szpinakiem?
Tak, można je zamrażać zarówno ugotowane, jak i nieugotowane.

Jak mogę nadziać conchiglioni?
Istnieje wiele sposobów na przygotowanie nadziewanych conchiglioni. Oto kilka z nich:
- sos mięsny
- łosoś i ser ricotta
- Krewetki i cukinia
- Grzyby i sos beszamelowy
- Dynia i ser ricotta

Czy mogę użyć sac à poche do nadziewania conchiglioni?
Oczywiście. My użyliśmy łyżki, ale z sac à poche przygotowanie nadziewanych conchiglioni będzie jeszcze łatwiejsze

Co mogę dodać do conchiglioni z ricottą i szpinakiem?
Możesz przygotować ten przepis dodając sos beszamelowy. Wymieszaj go z sosem pomidorowym, gdy będzie już gotowy.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+