Domowe cordon bleu
zagłosuj teraz
Nie jest tajemnicą, że Ptitchef jest prawdziwym cordon bleu! Do tego stopnia, że postanowił podzielić się z wami swoim przepisem ;-) Podążaj za przewodnikiem:
Składniki
4
Szacowany koszt: 6.63Euros€ (1.66€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania10 min
- Na talerz wsypać odrobinę mąki i obtoczyć w niej jedną stronę eskalopka.
- Połóż plasterek sera i pół plasterka szynki na nieposypanej mąką stronie eskalopka.
- Złożyć eskalopki na pół.
- Zanurzyć cordon bleu w roztrzepanych jajkach, a następnie w bułce tartej. Dobrze posmaruj brzegi cordon bleu bułką tartą, aby skleiły się po ugotowaniu.
- Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu i smażyć przewód z każdej strony przez 5 minut.
- I gotowe, cordons bleus są gotowe, idealne do skosztowania z zieloną fasolką lub puree ziemniaczanym!
Obserwacje
Kotlety: można je zastąpić cielęciną lub kurczakiem, zawsze w cienkim formacie.
Bułka tarta: jeśli chcesz uzyskać bardziej chrupiącą bułkę tartą, po prostu zanurz cordon bleu w jajku, a następnie w bułce tartej po raz drugi.
Ser: ser użyty w przepisie można zastąpić serem fromage frais, takim jak Philadelphia.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!