Domowe cordon bleu

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
łatwe
30 min

Nie jest tajemnicą, że Ptitchef jest prawdziwym cordon bleu! Do tego stopnia, że postanowił podzielić się z wami swoim przepisem ;-) Podążaj za przewodnikiem:


Składniki

4
Szacowany koszt: 6.63 (1.66€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania10 min

  • Domowe cordon bleu - Przygotowanie krok 1Na talerz wsypać odrobinę mąki i obtoczyć w niej jedną stronę eskalopka.
  • Domowe cordon bleu - Przygotowanie krok 2Połóż plasterek sera i pół plasterka szynki na nieposypanej mąką stronie eskalopka.
  • Domowe cordon bleu - Przygotowanie krok 3Złożyć eskalopki na pół.
  • Domowe cordon bleu - Przygotowanie krok 4Zanurzyć cordon bleu w roztrzepanych jajkach, a następnie w bułce tartej. Dobrze posmaruj brzegi cordon bleu bułką tartą, aby skleiły się po ugotowaniu.
  • Domowe cordon bleu - Przygotowanie krok 5Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu i smażyć przewód z każdej strony przez 5 minut.
  • Domowe cordon bleu - Przygotowanie krok 6I gotowe, cordons bleus są gotowe, idealne do skosztowania z zieloną fasolką lub puree ziemniaczanym!

Obserwacje

Kotlety: można je zastąpić cielęciną lub kurczakiem, zawsze w cienkim formacie.

Bułka tarta: jeśli chcesz uzyskać bardziej chrupiącą bułkę tartą, po prostu zanurz cordon bleu w jajku, a następnie w bułce tartej po raz drugi.

Ser: ser użyty w przepisie można zastąpić serem fromage frais, takim jak Philadelphia.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+