Quiche ze szpinakiem i kozim serem
zagłosuj teraz
Aby uzyskać prosty i skuteczny posiłek, wybierz opcję quiche! Oto wegetariańska wersja wypełniona szpinakiem i kozim serem. To łatwy przepis i pyszne połączenie smaków, które sprawi, że dzieci (i te bardziej oporne!) zaczną jeść warzywa :-) Jest idealny jako przystawka lub jako danie główne z mieszanką sałat. Nie zapomnij o quiche, gdy szukasz pomysłu na udekorowanie bufetu lub zabranie go na piknik! Postępuj zgodnie z naszym przepisem krok po kroku poniżej i daj nam znać, co myślisz w komentarzach ;-)
Składniki
6
Szacowany koszt: 5.8Euros€ (0.97€/porcja)
Materiały
- Forma do tarty o średnicy 28 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania40 min
- Wymieszać jajka, śmietanę, sól i pieprz.
- Dodać dobrze odsączony szpinak i dobrze wymieszać.
Wyłożyć formę do tarty kruchym ciastem. - Wylej masę szpinakową na kruche ciasto. Pokroić kozi ser na plasterki i ułożyć je na tartę.
- Piec przez 40 minut w temperaturze 180°C.
- A teraz twój quiche z kozim serem i szpinakiem jest gotowy!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!