Quiche ze szpinakiem i serem kozim
zagłosuj teraz
Aby uzyskać prosty i skuteczny posiłek, wybierz opcję quiche! Oto wegetariańska wersja wypełniona szpinakiem i kozim serem. To łatwy przepis i pyszne połączenie smaków, które sprawi, że dzieci (i te bardziej oporne!) zaczną jeść warzywa :-) Jest idealny jako przystawka lub jako danie główne z mieszanką sałat. Nie zapomnij o quiche, gdy szukasz pomysłu na udekorowanie bufetu lub zabranie go na piknik! Postępuj zgodnie z naszym przepisem krok po kroku poniżej i daj nam znać, co myślisz w komentarzach ;-)
Składniki
6
Materiały
- Forma do tarty o średnicy 28 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania40 min
Wymieszaj jajka, śmietanę, sól i pieprz.
Dodaj dobrze odsączony szpinak i dobrze wymieszaj.
Wyłóż formę do tarty kruchym ciastem.Wylej masę szpinakową na kruche ciasto. Pokrój kozi ser na plasterki i ułóż je na tarcie.
Piec przez 40 minut w temperaturze 180°C.
I voilà, twoja quiche z kozim serem i szpinakiem jest gotowa!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!