Ryba w cieście francuskim ze szpinakiem i serem mozzarella
zagłosuj teraz
Ciasto francuskie w 100% rybne, zarówno pod względem nadzienia, jak i kształtu! W połączeniu ze szpinakiem jest to łatwy, oryginalny i zabawny sposób na zachęcenie dzieci (i niechętnych dorosłych) do jedzenia ryb i warzyw!) Wszystko, co musisz zrobić, to postępować zgodnie z poniższymi instrukcjami krok po kroku i gotowe!
Składniki
4
Szacowany koszt: 4.14Euros€ (1.03€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania25 min
Gotowania30 min
- Rozwinąć ciasto francuskie. Umieść szpinak na środku, tworząc owalny kształt. Ułożyć dorsza na szpinaku.
- Pokrój mozzarellę w plastry i ułóż na wierzchu ryby. Wytnij 1 cm paski z każdej strony ryby.
- Owinąć ciasto francuskie wokół ryby, naprzemiennie po jednym pasku z każdej strony.
- Mocno dociśnij krawędzie do siebie. Użyj nadmiaru ciasta z jednej strony, aby uformować ogon i przyklej go do jednego końca. Posmaruj ciasto francuskie żółtkiem.
- Piec przez 30 minut w temperaturze 180°C.
- Ciasto francuskie ze szpinakiem jest już gotowe!
Obserwacje
Ryba: użyj dowolnej ryby o białym mięsie.
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!