Ryba w cieście francuskim ze szpinakiem i serem mozzarella

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
średnie
55 min

Ciasto francuskie w 100% rybne, zarówno pod względem nadzienia, jak i kształtu! W połączeniu ze szpinakiem jest to łatwy, oryginalny i zabawny sposób na zachęcenie dzieci (i niechętnych dorosłych) do jedzenia ryb i warzyw!) Wszystko, co musisz zrobić, to postępować zgodnie z poniższymi instrukcjami krok po kroku i gotowe!


Składniki

4
Szacowany koszt: 4.14 (1.03€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania25 min
Gotowania30 min

  • Ryba w cieście francuskim ze szpinakiem i serem mozzarella - Przygotowanie krok 1Rozwinąć ciasto francuskie. Umieść szpinak na środku, tworząc owalny kształt. Ułożyć dorsza na szpinaku.
  • Ryba w cieście francuskim ze szpinakiem i serem mozzarella - Przygotowanie krok 2Pokrój mozzarellę w plastry i ułóż na wierzchu ryby. Wytnij 1 cm paski z każdej strony ryby.
  • Ryba w cieście francuskim ze szpinakiem i serem mozzarella - Przygotowanie krok 3Owinąć ciasto francuskie wokół ryby, naprzemiennie po jednym pasku z każdej strony.
  • Ryba w cieście francuskim ze szpinakiem i serem mozzarella - Przygotowanie krok 4Mocno dociśnij krawędzie do siebie. Użyj nadmiaru ciasta z jednej strony, aby uformować ogon i przyklej go do jednego końca. Posmaruj ciasto francuskie żółtkiem.
  • Ryba w cieście francuskim ze szpinakiem i serem mozzarella - Przygotowanie krok 5Piec przez 30 minut w temperaturze 180°C.
  • Ryba w cieście francuskim ze szpinakiem i serem mozzarella - Przygotowanie krok 6Ciasto francuskie ze szpinakiem jest już gotowe!

Obserwacje

Ryba: użyj dowolnej ryby o białym mięsie.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+