Ryba w cieście francuskim ze szpinakiem i serem mozzarella

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
średnie
55 min

Ciasto francuskie w 100% rybne, zarówno pod względem nadzienia, jak i kształtu! W połączeniu ze szpinakiem jest to łatwy, oryginalny i zabawny sposób na zachęcenie dzieci (i niechętnych dorosłych) do jedzenia ryb i warzyw. Wszystko, co musisz zrobić, to postępować zgodnie z poniższymi instrukcjami krok po kroku i gotowe!

Składniki

4

Przygotowanie

Czas przygotowania25 min
Gotowania30 min
  • Ryba w cieście francuskim ze szpinakiem i serem mozzarella - Przygotowanie krok 1Rozwiń ciasto francuskie. Umieść szpinak na środku, tworząc owalny kształt. Ułóż dorsza na szpinaku.
  • Ryba w cieście francuskim ze szpinakiem i serem mozzarella - Przygotowanie krok 2Pokrój mozzarellę w plastry i ułóż na wierzchu ryby. Wytnij paski o szerokości 1 cm z każdej strony ryby.
  • Ryba w cieście francuskim ze szpinakiem i serem mozzarella - Przygotowanie krok 3Zapleć ciasto francuskie wokół ryby, naprzemiennie używając pasków z każdej strony.
  • Ryba w cieście francuskim ze szpinakiem i serem mozzarella - Przygotowanie krok 4Mocno dociśnij krawędzie do siebie. Użyj nadmiaru ciasta z jednej strony, aby uformować ogon i przyklej go do jednego końca. Posmaruj ciasto francuskie żółtkiem.
  • Ryba w cieście francuskim ze szpinakiem i serem mozzarella - Przygotowanie krok 5Piec przez 30 minut w temperaturze 180°C.
  • Ryba w cieście francuskim ze szpinakiem i serem mozzarella - Przygotowanie krok 6I voilà, twoje ciasto francuskie ze szpinakiem jest gotowe!

Obserwacje

Ryba: użyj dowolnej ryby o białym mięsie.

Sprzęt do gotowania

piekarnik
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: