Szybka włoska tarta filo
zagłosuj teraz
Jak zrobić super chrupiącą tartę? Robiąc ją z ciasta filo :-D Chrupiące rezultaty gwarantowane! Jeśli chodzi o nadzienie, włoskie smaki zagoszczą w Twoim domu, dając wspaniały, aromatyczny rezultat. Krótko mówiąc, ta tarta z pewnością zasmakuje całej rodzinie! Postępuj zgodnie z naszymi instrukcjami krok po kroku poniżej ↓ ↓
Składniki
4
Szacowany koszt: 5.62Euros€ (1.4€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania30 min
- Posmaruj arkusze filo masłem i ułóż jeden na drugim. Złożyć na pół i przeciąć w miejscu złożenia, aby uzyskać 8 warstw arkuszy.
- Przełóż liście do formy wysmarowanej masłem.
- Pokrój plasterki szynki i suszone pomidory na małe kawałki. Rozłóż połowę nadzienia na spodzie tarty.
- Wymieszać jajka, śmietanę, parmezan i pieprz. Polać nadzieniem i posypać szynką oraz pozostałymi suszonymi pomidorami.
- Posyp świeżą bazylią i piecz w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez 10 minut, a następnie zmniejsz temperaturę do 180°C i piecz przez kolejne 20 minut.
- Chrupiąca tarta jest już gotowa!
Obserwacje
Czy można zmienić nadzienie tarty?
Możesz dodać składniki, które lubisz lub usunąć składniki, których nie lubisz :-). Możesz dowolnie zmieniać nadzienie, ale zawsze zachowaj bazę z jajek i śmietany.
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!