Szybka włoska tarta filo

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
łatwe
45 min

Jak uzyskać super chrupiącą tartę? Robiąc ją z ciasta filo :-D Chrupiące rezultaty gwarantowane! W nadzieniu włoskie smaki zagoszczą w Twoim domu, dając wspaniały, aromatyczny rezultat. Krótko mówiąc, ta tarta z pewnością zasmakuje całej rodzinie! Postępuj zgodnie z naszymi instrukcjami krok po kroku poniżej ↓ ↓

Składniki

4

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania30 min
  • Szybka włoska tarta filo - Przygotowanie krok 1Posmaruj arkusze filo masłem i ułóż jeden na drugim. Złóż na pół i przeciąć w miejscu złożenia, aby uzyskać 8 warstw arkuszy.
  • Szybka włoska tarta filo - Przygotowanie krok 2Przełóż arkusze do formy wysmarowanej masłem.
  • Szybka włoska tarta filo - Przygotowanie krok 3Pokrój plasterki szynki i suszone pomidory na małe kawałki. Rozłóż połowę tej mieszanki na spodzie tarty.
  • Szybka włoska tarta filo - Przygotowanie krok 4Wymieszaj jajka, śmietanę, parmezan i pieprz. Wlej całość na nadzienie i posyp pozostałą szynką oraz suszonymi pomidorami.
  • Szybka włoska tarta filo - Przygotowanie krok 5Posyp świeżą bazylią i piecz w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez 10 minut, a następnie zmniejsz temperaturę do 180°C i piecz przez kolejne 20 minut.
  • Szybka włoska tarta filo - Przygotowanie krok 6Chrupiąca tarta jest już gotowa!

Obserwacje

Czy można zmienić nadzienie tarty?
Możesz dodać składniki, które lubisz lub usunąć składniki, których nie lubisz :-). Możesz dowolnie zmieniać nadzienie, ale zawsze zachowaj bazę z jajek i śmietany.

Sprzęt do gotowania

piekarnik
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: