Szybka włoska tarta filo

zagłosuj teraz
Danie główne
4 porcji
łatwe
45 min

Jak zrobić super chrupiącą tartę? Robiąc ją z ciasta filo :-D Chrupiące rezultaty gwarantowane! Jeśli chodzi o nadzienie, włoskie smaki zagoszczą w Twoim domu, dając wspaniały, aromatyczny rezultat. Krótko mówiąc, ta tarta z pewnością zasmakuje całej rodzinie! Postępuj zgodnie z naszymi instrukcjami krok po kroku poniżej ↓ ↓


Składniki

4
Szacowany koszt: 5.62 (1.4€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania30 min

  • Szybka włoska tarta filo - Przygotowanie krok 1Posmaruj arkusze filo masłem i ułóż jeden na drugim. Złożyć na pół i przeciąć w miejscu złożenia, aby uzyskać 8 warstw arkuszy.
  • Szybka włoska tarta filo - Przygotowanie krok 2Przełóż liście do formy wysmarowanej masłem.
  • Szybka włoska tarta filo - Przygotowanie krok 3Pokrój plasterki szynki i suszone pomidory na małe kawałki. Rozłóż połowę nadzienia na spodzie tarty.
  • Szybka włoska tarta filo - Przygotowanie krok 4Wymieszać jajka, śmietanę, parmezan i pieprz. Polać nadzieniem i posypać szynką oraz pozostałymi suszonymi pomidorami.
  • Szybka włoska tarta filo - Przygotowanie krok 5Posyp świeżą bazylią i piecz w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez 10 minut, a następnie zmniejsz temperaturę do 180°C i piecz przez kolejne 20 minut.
  • Szybka włoska tarta filo - Przygotowanie krok 6Chrupiąca tarta jest już gotowa!

Obserwacje

Czy można zmienić nadzienie tarty?
Możesz dodać składniki, które lubisz lub usunąć składniki, których nie lubisz :-). Możesz dowolnie zmieniać nadzienie, ale zawsze zachowaj bazę z jajek i śmietany.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+