Szybki i łatwy domowy burger
zagłosuj teraz
Pyszny domowy burger zwieńczony tym, na co masz ochotę, to perfekcja, prawda? Zapraszamy do wypróbowania naszego przepisu :-)
Składniki
2
Szacowany koszt: 3.66Euros€ (1.83€/porcja)
Przygotowanie
- Cebulę pokroić w cienkie paski, a pomidora i korniszony w plasterki.
Przekroić bułkę burgerową na pół i opiec jej wnętrze na rozgrzanej patelni. Odłożyć na bok. - Ugotuj zmielone steki, dociskając je, aby je lekko zmiażdżyć. Gotować do smaku (rzadkie, średnio lub dobrze wysmażone).
- Odwróć burgery i połóż na nich plasterki sera, aby się roztopiły. Jeśli chcesz, aby posiekany stek był dobrze ugotowany, odczekaj chwilę przed dodaniem sera, który w przeciwnym razie może stopić się zbyt mocno i spłynąć na patelnię.
- Weź dolną część bułki do burgera i posmaruj ją odrobiną musztardy. Dodaj trochę ketchupu i połóż na wierzchu plasterek cebuli.
- Na wierzchu ułożyć ugotowany stek mielony, a następnie plaster pomidora i plaster korniszona.
- Udekoruj 2 czystymi liśćmi sałaty i połóż na wierzchu bułkę z burgerem. Użyj drewnianego szpikulca do przytrzymania burgera.
- A teraz twój burger jest gotowy!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!