Szybki i łatwy domowy burger
zagłosuj teraz
Pyszny domowy burger zwieńczony tym, na co masz ochotę, to perfekcja, prawda? Zapraszamy do wypróbowania naszego przepisu :-)
Składniki
2
Szacowany koszt: 3.66Euros€ (1.83€/porcja)
Przygotowanie
Cebulę pokroić w cienkie paski, a pomidora i korniszony w plasterki.
Przekroić bułkę burgerową na pół i opiec jej wnętrze na rozgrzanej patelni. Odłożyć na bok.Umieścić burgery na patelni i lekko je docisnąć. Smażyć według upodobań (krwisty, średnio wysmażony, dobrze wysmażony).
Odwróć burgery i połóż na nich plasterki sera, aby się roztopiły. Jeśli chcesz, aby stek był dobrze wysmażony, odczekaj chwilę przed dodaniem sera, aby nie stopił się zbyt mocno i nie spłynął na patelnię.
Weź dolną część bułki do burgera i posmaruj ją odrobiną musztardy. Dodaj trochę ketchupu i połóż na wierzchu plasterek cebuli.
Na wierzchu ułóż ugotowany stek mielony, a następnie plaster pomidora i plaster korniszona.
Udekoruj 2 czystymi liśćmi sałaty i połóż na wierzchu bułkę z burgerem. Użyj drewnianego szpikulca do przytrzymania burgera.
A teraz twój burger jest gotowy!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!