Tofu marynowane w sosie sojowym

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
1 h 10 m

Dodaje smaku zwykłemu tofu, a nawet sprawia, że jest chrupiące po usmażeniu na patelni. Podawaj z ryżem i warzywami, a otrzymasz aromatyczny, zbilansowany posiłek ;-) Chcesz spróbować?


Składniki

2
Szacowany koszt: 1.4 (0.7€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Czas oczekiwania1 h
Gotowania5 min
  • Pokrój tofu w kostkę.
  • Wymieszaj wszystkie pozostałe składniki i dodaj tofu. Przykryć i odstawić do lodówki na 24 godziny.
  • Marynowane tofu smażyć na patelni na średnim ogniu przez około 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
  • Ułożyć na talerzach z ryżem i warzywami i posypać świeżą kolendrą. Smacznego!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+