Tofu marynowane w sosie sojowym
zagłosuj teraz
Dodaje smaku zwykłemu tofu, a nawet sprawia, że jest chrupiące po usmażeniu na patelni. Podawaj z ryżem i warzywami, a otrzymasz aromatyczny, zbilansowany posiłek ;-) Chcesz spróbować?
Składniki
2
Szacowany koszt: 1.4Euros€ (0.7€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Czas oczekiwania1 h
Gotowania5 min
- Pokrój tofu w kostkę.
- Wymieszaj wszystkie pozostałe składniki i dodaj tofu. Przykryć i odstawić do lodówki na 24 godziny.
- Marynowane tofu smażyć na patelni na średnim ogniu przez około 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
- Ułożyć na talerzach z ryżem i warzywami i posypać świeżą kolendrą. Smacznego!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!