Wegetariańskie fajitas z teksturowanym białkiem sojowym
zagłosuj teraz
Caramba! Dziś na naszych talerzach zagości meksykańskie słońce z tymi fajitas, pełnymi smaku i niespodzianek! Zgadza się, ponieważ to nie wołowina ani kurczak, które znajdziesz na ciepło w swoich tortillach, ale raczej... soja! Wyjaśnimy, jak ugotować to danie, które da podobny efekt do kurczaka, zarówno pod względem tekstury, jak i smaku! To od Ciebie zależy, czy będziesz bawić się szczegółami krok po kroku ↓
Składniki
6
Purée z awokado :
Szacowany koszt: 7.56Euros€ (1.26€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania20 min
- Namocz teksturowane białka sojowe w gorącej wodzie przez około 20 minut.
Po upływie tego czasu odcedź je. - W międzyczasie posiekaj cebulę, ząbki czosnku i żółtą paprykę.
- Na patelni podsmażyć cebulę, żółtą paprykę i czosnek na oliwie z oliwek.
Dodać teksturowane białko sojowe, curry, paprykę, sól i pieprz, wymieszać i gotować przez około 15 minut.
Po upływie 5 minut dodać odsączoną fasolę i gotować na średnim ogniu.
W międzyczasie przygotować purée z awokado: umieścić miąższ z 2 awokado na talerzu i rozgnieść. Dodać posiekaną szalotkę, sok z 1/2 cytryny, sól i pieprz i wymieszać. - Teraz czas na przygotowanie: rozłóż tortillę na talerzu.
Umieść nadzienie na środku. Upewnij się, że jest ono umieszczone nieco po lewej stronie, aby zostawić miejsce na pozostałe składniki.
Upewnij się, że zostawiłeś również miejsce na dole tortilli, abyś mógł złożyć tę część przed jedzeniem.
Dodaj purée z awokado.
Dodaj plasterki pomidora.
Posyp kilkoma liśćmi kolendry. - Złóż dolną część tortilli do środka. Zrób to samo z lewą stroną, a następnie z prawą stroną.
Spiąć wykałaczką.
To świetny sposób na pożeranie tych fajitas palcami bez rozrzucania ich po całym ciele! Smacznego!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!