Wegetariańskie fajitas z teksturowanym białkiem sojowym

zagłosuj teraz
Danie główne
6 porcji
łatwe
40 min

Caramba! Dziś na naszych talerzach zagości meksykańskie słońce z tymi fajitas, pełnymi smaku i niespodzianek! Zgadza się, ponieważ to nie wołowina ani kurczak, które znajdziesz na ciepło w swoich tortillach, ale raczej... soja! Wyjaśnimy, jak ugotować to danie, które da podobny efekt do kurczaka, zarówno pod względem tekstury, jak i smaku! To od Ciebie zależy, czy będziesz bawić się szczegółami krok po kroku ↓


Składniki

6

Purée z awokado :

Szacowany koszt: 7.56 (1.26€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania20 min
  • Wegetariańskie fajitas z teksturowanym białkiem sojowym - Przygotowanie krok 1Namocz teksturowane białka sojowe w gorącej wodzie przez około 20 minut.
    Po upływie tego czasu odcedź je.
  • Wegetariańskie fajitas z teksturowanym białkiem sojowym - Przygotowanie krok 2W międzyczasie posiekaj cebulę, ząbki czosnku i żółtą paprykę.
  • Wegetariańskie fajitas z teksturowanym białkiem sojowym - Przygotowanie krok 3Na patelni podsmażyć cebulę, żółtą paprykę i czosnek na oliwie z oliwek.
    Dodać teksturowane białko sojowe, curry, paprykę, sól i pieprz, wymieszać i gotować przez około 15 minut.
    Po upływie 5 minut dodać odsączoną fasolę i gotować na średnim ogniu.

    W międzyczasie przygotować purée z awokado: umieścić miąższ z 2 awokado na talerzu i rozgnieść. Dodać posiekaną szalotkę, sok z 1/2 cytryny, sól i pieprz i wymieszać.
  • Wegetariańskie fajitas z teksturowanym białkiem sojowym - Przygotowanie krok 4Teraz czas na przygotowanie: rozłóż tortillę na talerzu.
    Umieść nadzienie na środku. Upewnij się, że jest ono umieszczone nieco po lewej stronie, aby zostawić miejsce na pozostałe składniki.
    Upewnij się, że zostawiłeś również miejsce na dole tortilli, abyś mógł złożyć tę część przed jedzeniem.

    Dodaj purée z awokado.
    Dodaj plasterki pomidora.
    Posyp kilkoma liśćmi kolendry.
  • Wegetariańskie fajitas z teksturowanym białkiem sojowym - Przygotowanie krok 5Złóż dolną część tortilli do środka. Zrób to samo z lewą stroną, a następnie z prawą stroną.
    Spiąć wykałaczką.

    To świetny sposób na pożeranie tych fajitas palcami bez rozrzucania ich po całym ciele! Smacznego!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+