Wegetariańskie risotto z suszonymi pomidorami i pieczarkami

zagłosuj teraz
Danie główne
2 porcji
łatwe
55 min

Szukasz dania, które jest łatwe w przygotowaniu i pocieszające? Risotto będzie Twoim najlepszym sprzymierzeńcem ;-) Tutaj czeka na Ciebie wersja wegetariańska, przyozdobiona suszonymi pomidorami i pieczarkami. Całość posypana jest orzeszkami pinii, aby dodać odrobinę chrupkości do tego kremowego dania. Postępuj zgodnie z instrukcjami krok po kroku, aby przygotować ten niezwykle prosty przepis, który wydziela słodki zapach w całej kuchni. Na piśmie, na zdjęciach i na wideo wyjaśniamy, jak przygotować to obowiązkowe danie, które z pewnością zasmakuje całej rodzinie :-)

Składniki

2

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania40 min
  • Wegetariańskie risotto z suszonymi pomidorami i pieczarkami - Przygotowanie krok 1Pokroić małą cebulę na kawałki i podsmażyć na odrobinie oliwy z oliwek. Dodać ryż i mieszać, aż stanie się przezroczysty.
  • Wegetariańskie risotto z suszonymi pomidorami i pieczarkami - Przygotowanie krok 2Następnie dodać zioła prowansalskie, suszone pomidory i grzyby i dobrze wymieszać.
  • Wegetariańskie risotto z suszonymi pomidorami i pieczarkami - Przygotowanie krok 3Wlać białe wino i mieszać do całkowitego wchłonięcia. Następnie dodać połowę bulionu, sól i pieprz i mieszać na średnim ogniu do całkowitego wchłonięcia.
  • Wegetariańskie risotto z suszonymi pomidorami i pieczarkami - Przygotowanie krok 4Dodać drugą połowę bulionu i wymieszać. Gdy ryż wchłonie cały bulion, dodać parmezan i dobrze wymieszać. Na koniec dodać orzeszki piniowe i dokładnie wymieszać.
  • Wegetariańskie risotto z suszonymi pomidorami i pieczarkami - Przygotowanie krok 5Podawać i posypać orzeszkami pinii. Gotowe!
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: